miercuri , 8 iulie 2020, 15:41
Home / Local / Învăţămant / Mâine va fi lansat Campusul Virtual al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui

Mâine va fi lansat Campusul Virtual al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui

Conceput ca o soluție de elearning gratuită oferită elevilor și personalului didactic din județul Vaslui, Campusul virtual al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui pentru profesori și elevi își deschide porțile începând cu 17 martie 2020.

Accesibil la adresa http://nelpae.ro/elearning , campusul vă permite înregistrarea contului de utilizator, dar și accesul liber la resursele didactice propuse.

Profesorii care vor avea cont, vor putea construi suporturi de curs la disciplinele și anii de studii la care s-au lansat deja spațiile de curs, vor putea de asemenea configura și verifica temele sau interacționa cu elevii prin intermediul spațiului de discuții sau prin feedback-ul la temele date.

Inspectorii școlari sunt cei care gestionează domeniile, iar fiecare inspector își alcătuiește echipa de redactare a suporturilor de curs/a testelor care vor fi rapid plasate în spațiile de curs.

Folosirea acestui Campus virtual se poate îmbina armonios cu o soluție de teleconferință (recomandăm softul gratuit Zoom). Toate acestea, pentru a veni în sprijinul elevilor și profesorilor, dar și pentru a crea un instrument de învățare electronică colaborativ, pus la dispoziție în mod gratuit și cu acces neîngrădit de pe orice dispozitiv.

Administratorul Campusului Virtual va pune la dispoziția utilizatorilor tutoriale concise, iar conținuturile cursurilor vor respecta programa școlară și vor propune o parcurgere graduală a materiei cu ajutorul materialelor educaționale-suport create de cadrele didactice vasluiene.

”Ne alăturăm astfel efortului suplimentar impus de traversarea cu succes a acestei perioade dificile, care trebuie depășită prin solidaritate și eforturi comune”, au precizat oficialii ISJ Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

A ars un magazin alimentar din municipiul Bârlad

În această dimineață, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu trei autospeciale și o ambulanță …

Eleva de 10 de la Bac, Amalia Geman optează pentru domeniul IT

Amalia Alexandra Geman este absolventă a Liceului ”Mihail Kogălniceanu” (LMK), iar rezultatele în urma contestațiilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *