duminică , 29 martie 2020, 06:55
Home / Local / Învăţămant / Ei sunt elita informaticii vasluiene!

Ei sunt elita informaticii vasluiene!

Șapte elevi vor reprezenta județul Vaslui la etapa națională a Olimpiadei de Informatică.

Trei sunt de la gimnaziu, iar patru provin de la liceu. Elevii Alin Sava, de la Liceul “Emil Racoviță” (LER) și Radu Filipescu, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK), s-au evidențiat și în acest an, obținând cee mai bune punctaje la nivelul clasei a XI-a, respectiv a XII-a.

La gimnaziu, Vasluiul va fi reprezentat de Tudor George Dorobăț, de la Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, Andrei Puică, de la Școala “Mihai Eminescu” Vaslui și Ionuț Cristian Toma, de la Școala “Constantin Parfene” Vaslui.

La liceu, mai merg la finala națională Cosmin Cătălin Grigoriu, de la LMK, și George Cosma, de la Colegiul Național “Ghe. R. Codreanu” Bârlad.

Alți 24 de elevi din județ au șanse mari să se califice la etapa națională, având punctaje de peste 90. Aceștia așteaptă redistribuirea națională, pentru a vedea dacă vor fi prezenți sau nu la faza națională.

Cadrele didactice care i-au pregătit sunt profesorii Dan Pracsiu, Florica Ciurescu, Vlad Nicu, Bogdan Mocanu, Ion Grădinaru, Mircea Trifan, Andrei Chiriac și Gabriela Ursu.

Etapa națională pentru elevii de gimnaziu este programată în perioada 31 martie-4 aprilie, la Galați, iar pentru cei de liceu, în perioada 6-11 aprilie, la Cluj Napoca, însă, cel mai probabil, vor fi reprogramate în alte perioade din cauza epidemiei de coronavirus.

Despre Cristian LAPA

-Cine sunt? -Numele meu este Cristian LAPA, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), cu o vechime de 25 de ani în media și social media. -Am lucrat ca redactor la TV Vaslui, Gazeta Sporturilor (2002-2015), Evenimentul de Iași, Radio Iași, TVR Iași, Curentul, Agenția de presă Newsin, România Liberă, Sport Total FM, Obiectiv de Vaslui. -În prezent sunt comunicator la FRF.ro și CSM Vaslui (social media) și administrator al publicațiilor online actualvs.ro și sportactual.ro.

Vezi şi

Trei vasluieni puși sub pază în carantină, după ce au ignorat măsura izolării la domiciliu

În ultimele 24 de ore, alți trei vasluieni au fost puși sub pază în carantină …

O firmă din Vaslui produce viziere de protecție pentru medicii și asistenții medicali, cu fonduri proprii

O societate specializată in producție publicitară din Vaslui s-a aprovizionat cu materie primă și a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *