miercuri , 8 iulie 2020, 14:54
Home / Local / Învăţămant / Ei sunt elita informaticii vasluiene!

Ei sunt elita informaticii vasluiene!

Șapte elevi vor reprezenta județul Vaslui la etapa națională a Olimpiadei de Informatică.

Trei sunt de la gimnaziu, iar patru provin de la liceu. Elevii Alin Sava, de la Liceul “Emil Racoviță” (LER) și Radu Filipescu, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK), s-au evidențiat și în acest an, obținând cee mai bune punctaje la nivelul clasei a XI-a, respectiv a XII-a.

La gimnaziu, Vasluiul va fi reprezentat de Tudor George Dorobăț, de la Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, Andrei Puică, de la Școala “Mihai Eminescu” Vaslui și Ionuț Cristian Toma, de la Școala “Constantin Parfene” Vaslui.

La liceu, mai merg la finala națională Cosmin Cătălin Grigoriu, de la LMK, și George Cosma, de la Colegiul Național “Ghe. R. Codreanu” Bârlad.

Alți 24 de elevi din județ au șanse mari să se califice la etapa națională, având punctaje de peste 90. Aceștia așteaptă redistribuirea națională, pentru a vedea dacă vor fi prezenți sau nu la faza națională.

Cadrele didactice care i-au pregătit sunt profesorii Dan Pracsiu, Florica Ciurescu, Vlad Nicu, Bogdan Mocanu, Ion Grădinaru, Mircea Trifan, Andrei Chiriac și Gabriela Ursu.

Etapa națională pentru elevii de gimnaziu este programată în perioada 31 martie-4 aprilie, la Galați, iar pentru cei de liceu, în perioada 6-11 aprilie, la Cluj Napoca, însă, cel mai probabil, vor fi reprogramate în alte perioade din cauza epidemiei de coronavirus.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

A ars un magazin alimentar din municipiul Bârlad

În această dimineață, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu trei autospeciale și o ambulanță …

Eleva de 10 de la Bac, Amalia Geman optează pentru domeniul IT

Amalia Alexandra Geman este absolventă a Liceului ”Mihail Kogălniceanu” (LMK), iar rezultatele în urma contestațiilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *