miercuri , 8 iulie 2020, 15:09
Home / Local / Economie / Constantin Duluțe a cumpărat fostul combinat de vinificaţie de la Huşi

Constantin Duluțe a cumpărat fostul combinat de vinificaţie de la Huşi

Constantin Duluţe, unul dintre cei mai putenici antreprenori români, cunoscut pentru afacerile în domeniul agricol, a semnat contractul de cumpărare a fostului combinat de vinificaţie de la Huşi pentru 2 mil. euro, ajungând astfel la o suprafaţă de 800 de hectare de viţă-de-vie şi la o capacitate de producţie de peste 10 milioane de litri de vin.

”Am semnat cumpărarea fostului combinat de vinificaţie de la Huşi pentru 2 mil. euro. Ne dorim să ne extindem şi o să ajungem la 800 de hectare de viţă-de-vie, pentru că suprafaţa de la Huşi este de 100 de hectare de viţă-de-vie. Mi-am dorit să readuc pe piaţă vinurile făcute odată din soiurile cultivate în fosta IAS Huşi, însă trebuie să investesc în refacerea culturilor şi în teh­nologie şi sper să ter­min până în toamnă“, a declarat Constantin Duluţe, pro­prietarul pro­ducătorului de vinuri Domeniile Avereşti.

Istoria combinatului de vinificaţie de la Huşi datează din 1978, fiind parte din fosta Gospodărie Agricolă de Stat Huşi (denumită ulterior Întreprinderea Agricolă de Stat Huşi), construită în 1958, pe vremea când viile fuseseră distruse în urma războiului.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

A ars un magazin alimentar din municipiul Bârlad

În această dimineață, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu trei autospeciale și o ambulanță …

Eleva de 10 de la Bac, Amalia Geman optează pentru domeniul IT

Amalia Alexandra Geman este absolventă a Liceului ”Mihail Kogălniceanu” (LMK), iar rezultatele în urma contestațiilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *