duminică , 29 martie 2020, 07:07
Home / Local / Economie / Constantin Duluțe a cumpărat fostul combinat de vinificaţie de la Huşi

Constantin Duluțe a cumpărat fostul combinat de vinificaţie de la Huşi

Constantin Duluţe, unul dintre cei mai putenici antreprenori români, cunoscut pentru afacerile în domeniul agricol, a semnat contractul de cumpărare a fostului combinat de vinificaţie de la Huşi pentru 2 mil. euro, ajungând astfel la o suprafaţă de 800 de hectare de viţă-de-vie şi la o capacitate de producţie de peste 10 milioane de litri de vin.

”Am semnat cumpărarea fostului combinat de vinificaţie de la Huşi pentru 2 mil. euro. Ne dorim să ne extindem şi o să ajungem la 800 de hectare de viţă-de-vie, pentru că suprafaţa de la Huşi este de 100 de hectare de viţă-de-vie. Mi-am dorit să readuc pe piaţă vinurile făcute odată din soiurile cultivate în fosta IAS Huşi, însă trebuie să investesc în refacerea culturilor şi în teh­nologie şi sper să ter­min până în toamnă“, a declarat Constantin Duluţe, pro­prietarul pro­ducătorului de vinuri Domeniile Avereşti.

Istoria combinatului de vinificaţie de la Huşi datează din 1978, fiind parte din fosta Gospodărie Agricolă de Stat Huşi (denumită ulterior Întreprinderea Agricolă de Stat Huşi), construită în 1958, pe vremea când viile fuseseră distruse în urma războiului.

Despre Cristian LAPA

-Cine sunt? -Numele meu este Cristian LAPA, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), cu o vechime de 25 de ani în media și social media. -Am lucrat ca redactor la TV Vaslui, Gazeta Sporturilor (2002-2015), Evenimentul de Iași, Radio Iași, TVR Iași, Curentul, Agenția de presă Newsin, România Liberă, Sport Total FM, Obiectiv de Vaslui. -În prezent sunt comunicator la FRF.ro și CSM Vaslui (social media) și administrator al publicațiilor online actualvs.ro și sportactual.ro.

Vezi şi

Trei vasluieni puși sub pază în carantină, după ce au ignorat măsura izolării la domiciliu

În ultimele 24 de ore, alți trei vasluieni au fost puși sub pază în carantină …

O firmă din Vaslui produce viziere de protecție pentru medicii și asistenții medicali, cu fonduri proprii

O societate specializată in producție publicitară din Vaslui s-a aprovizionat cu materie primă și a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *