duminică , 29 martie 2020, 11:29
Home / Local / Actualitate / FOTO/ Panică la un bloc din Vaslui! 22 persoane evacuate din locuințe, din care 3 au ajuns la spital!

FOTO/ Panică la un bloc din Vaslui! 22 persoane evacuate din locuințe, din care 3 au ajuns la spital!

Un incendiu a izbucnit, astăzi, la panoul electric al unui bloc din municipiul Vaslui, 22 de persoane fiind evacuate din imobil din cauza fumului dens şi a gazelor toxice emanate, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

La faţa locului s-au deplasat zece subofiţeri şi un ofiţer din cadrul Detaşamentului Vaslui, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta la parterul unei scări de bloc. Incendiul se manifesta pe casa scării la un tablou electric şi la izolaţia termică interioară din polistiren expandat.Casa scării a fost inundată cu fum şi gaze toxice, iar vizibilitatea era aproape zero. Incendiul a fost lichidat foarte repede şi s-a procedat la deschiderea trapelor pentru evacuarea fumului şi a gazelor fierbinţi şi toxice. Au fost evacuate 17 persoane, dintre care un minor în vârstă de aproximativ 14 ani. Trei dintre persoanele evacuate au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui cu ambulanţe tip B aparţinând SAJ Vaslui, acestea fiind diagnosticate cu intoxicaţie cu monoxid de carbon. Alte cinci persoane s-au autoevacuat. Panică pe casa scării a fost creată de fumul extrem de gros şi toxic al polistirenului care ardea”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

În urma incendiului, au ars: un tablou electric general, circa 25 metri liniari cabluri electrice, aproximativ 10 metri pătraţi de izolaţie din polistiren expandat şi o maşină de spălat şi s-au degradat aproximativ 150 de metri de tencuială, circa 30 de metri liniari de cablu electric, patru uşi şi diverse textile.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit la tabloul electric de pe casa scării.

Despre Cristian LAPA

-Cine sunt? -Numele meu este Cristian LAPA, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), cu o vechime de 25 de ani în media și social media. -Am lucrat ca redactor la TV Vaslui, Gazeta Sporturilor (2002-2015), Evenimentul de Iași, Radio Iași, TVR Iași, Curentul, Agenția de presă Newsin, România Liberă, Sport Total FM, Obiectiv de Vaslui. -În prezent sunt comunicator la FRF.ro și CSM Vaslui (social media) și administrator al publicațiilor online actualvs.ro și sportactual.ro.

Vezi şi

Trei vasluieni puși sub pază în carantină, după ce au ignorat măsura izolării la domiciliu

În ultimele 24 de ore, alți trei vasluieni au fost puși sub pază în carantină …

O firmă din Vaslui produce viziere de protecție pentru medicii și asistenții medicali, cu fonduri proprii

O societate specializată in producție publicitară din Vaslui s-a aprovizionat cu materie primă și a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *