duminică , 29 martie 2020, 07:05
Home / Local / Actualitate / CJ Vaslui a marcat Ziua dezrobirii romilor din România

CJ Vaslui a marcat Ziua dezrobirii romilor din România

CJ Vaslui a fost partenera Asociației ”Constantin Hamangiu” Bârlad și a Asociației ”Speranță Viitor” Bârlad în organizarea evenimentului ”Ziua dezrobirii romilor în România”.

”Reprezint o comunitate unde locuiesc și trăiesc diferite etnii. Cunosc oameni din etnia d-voastră pe i-am sprijinit și i-am ajutat cu tot ceea ce a ținut de mine, pentru că sunt oameni de bază, cu care putem conviețui pașnic. Sunt și voi fi un primar care dă și răspunde la „Bună ziua” oricărui om care mă salută, iar faptul că în Consiliul Local este un consilier din partea romilor demonstrează că problemele dumneavoastră nu îmi sunt străine”, a spus primarul Vasile Pavăl, invitat la simpozion.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a ținut să precizeze că astfel de întâlniri au rolul de a nu mai fi repetate greșelile din trecut.

”În unele comunități, din păcate, observ că a apãrut o anume segregare, o notă de dispreț a unora care se simt superiori altor semeni. Nu e vizibilă această discriminare, însă sunt tot mai multe semnale. Țiganii sunt și ei oameni, ca toți ceilalți oameni, însă unii au în gândire că ei sunt buni și țiganii sunt răi. Societatea noastră, din păcate, este zdrențuită și, din păcate, s-a împărțit între deștepți și proști. Sunteți aici oameni de diverse vârste, iar cel mai important mesaj pe care trebuie să îl transmiteți este că nu poate exista o generație fără cea de dinainte, care a construit totul pentru cei de astăzi”, a spus Dumitru Buzatu.

La rândul său, profesorul Nicolae Ionescu a evocat câteva repere de la momentul petrecut acum 164 de ani, când 250.000 de țigani au fost eliberați din sclavie.

Despre Cristian LAPA

-Cine sunt? -Numele meu este Cristian LAPA, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), cu o vechime de 25 de ani în media și social media. -Am lucrat ca redactor la TV Vaslui, Gazeta Sporturilor (2002-2015), Evenimentul de Iași, Radio Iași, TVR Iași, Curentul, Agenția de presă Newsin, România Liberă, Sport Total FM, Obiectiv de Vaslui. -În prezent sunt comunicator la FRF.ro și CSM Vaslui (social media) și administrator al publicațiilor online actualvs.ro și sportactual.ro.

Vezi şi

Trei vasluieni puși sub pază în carantină, după ce au ignorat măsura izolării la domiciliu

În ultimele 24 de ore, alți trei vasluieni au fost puși sub pază în carantină …

O firmă din Vaslui produce viziere de protecție pentru medicii și asistenții medicali, cu fonduri proprii

O societate specializată in producție publicitară din Vaslui s-a aprovizionat cu materie primă și a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *