miercuri , 8 iulie 2020, 15:37
Home / Local / Învăţămant / Vasluiul, campioană în derularea de proiecte educaționale cu fonduri europene

Vasluiul, campioană în derularea de proiecte educaționale cu fonduri europene

În ultimii 8 ani, unitățile școlare vasluiene au derulat sute de proiecte educaționale, finanțate prin diferite programe europene.

Numai prin Erasmus + și Lifelong Learning au fost derulate din 2012 și până în prezent 244 de proiecte, școlile implicate punând deja în practică toată experiența acumulată la reuniunile de proiect.

Și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a implementat prin cele două programe 6 proiecte, unul dintre ele, Proiectul de parteneriat strategic ”Wellbeing and inclusion for New Educational Resources” fiind declarat exemplu de bună practică la nivel european în 2017.

ISJ Vaslui a mai fost implicată în derularea a 5 proiecte de dezvoltare instituțional finanțate din Fondul Social European, iar alte 2 sunt în faza de evaluare.

De asemenea, instituția coordonată de prof.Gabriela Plăcintă a mai implementat un proiect de combatere a abandonului școlar, finanțat prin Mecanismul SEE.

Gabriela Plăcintă, inspector general ISJ Vaslui

Un alt proiect de află în faza de evaluare de conținut, fiind depus la FRDS.

În competiția națională ”Școală Europeană”, 25 de unități școlare dețin acest certificat. Din 2015, județul Vaslui a ocupat an de an locul 1 în această competiție.

Și la Concursul Național de produse finale ale proiectelor europene ”Made for Europe”, județul Vaslui a fost pe podium în ultimii 8 ani, obținând 15 premii 1, 10 premii 2, 12 premii 3 și mai multe mențiuni.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

A ars un magazin alimentar din municipiul Bârlad

În această dimineață, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu trei autospeciale și o ambulanță …

Eleva de 10 de la Bac, Amalia Geman optează pentru domeniul IT

Amalia Alexandra Geman este absolventă a Liceului ”Mihail Kogălniceanu” (LMK), iar rezultatele în urma contestațiilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *