marți , 25 februarie 2020, 05:32
Home / Local / Actualitate / Campania ”Hoții iți invadează intimitatea”, lansată și la Vaslui!

Campania ”Hoții iți invadează intimitatea”, lansată și la Vaslui!

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au lansat Campania ”Hoții iți invadează intimitatea”, care are ca scop informarea populației cu privire la modalitățile de prevenire a furturilor din locuință. 

Campania ”Hoții îți invadează intimitatea”, desfășurată la nivel național de Inspectoratul General al Poliției Române  – Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și Feroneria Prod S.A., își propune scăderea gradului de vulnerabilitate, abordarea acestui tip de criminalitate reprezentând o constantă a intervențiilor preventive ale Poliției Române.

Noutatea campaniei din acest an, derulată în parteneriat cu Feroneria Prod, constă în utilizarea unei tehnologii de ultimă generaţie, de interes pentru majoritatea categoriilor de beneficiari, care îi expune pe aceştia unei experienţe virtuale ce are corespondent în realitate. Astfel, cetăţenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități preventive în cadrul acestei campanii. Aceștia, împreună cu polițiști din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare  Bârlad, s-au întâlnit cu cetățenii aflați în zona Gării Bârlad, precum și în zona adiacentă acesteia, oferindu-le suportul informaţional privind infracţionalitatea  contra patrimoniului – legislaţie în vigoare, moduri de operare, modalităţi de autoprotecţie.

Au fost desfășurate activități preventive și la Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu” Bârlad, unde peste 58 de elevi, împreună cu 2 cadre didactice, au primit recomandări privind furturile din locuințe, prevenirea violenței în școli, comportamentele antisociale generatoare ale delincvenței juvenile și consecințele comportamentului deviant.

Despre Cristian LAPA

-Cine sunt? -Numele meu este Cristian LAPA, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), cu o vechime de 25 de ani în media și social media. -Am lucrat ca redactor la TV Vaslui, Gazeta Sporturilor (2002-2015), Evenimentul de Iași, Radio Iași, TVR Iași, Curentul, Agenția de presă Newsin, România Liberă, Sport Total FM, Obiectiv de Vaslui. -În prezent sunt comunicator la FRF.ro și CSM Vaslui (social media) și administrator al publicațiilor online actualvs.ro și sportactual.ro.

Vezi şi

Codul Portocaliu de vânt puternic a produs pagube în județ!

Pompierii militari au intervenit în municipiile Bârlad și Huși pentru degajarea unor elemente de acoperiș …

Un medic din Bârlad este izolat la domiciliu, după ce s-a întors din Italia, țară afectată de coronavirus

Un medic de la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman”, întors recent din Italia, ţară unde …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *