joi , 13 august 2020, 15:25
Home / Local / Actualitate / VIDEO/ Polițiștii au prezentat modificările legislative, care vor intra în vigoare la sfârșitul lunii ianuarie

VIDEO/ Polițiștii au prezentat modificările legislative, care vor intra în vigoare la sfârșitul lunii ianuarie

La data de 28 octombrie 2019, în Monitorul Oficial al României, a fost publicată Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice.

Legea modifică și completează Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române și Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea și funcționarea Poliției de Frontieră Române.

Acestea sunt câteva dintre modificările care vor intra în vigoare la finalul acestei lui: În exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul este obligat să își facă, în prealabil, cunoscută calitatea, astfel: – dacă este în uniformă, prin prezentarea verbală a numelui și prenumelui, precum și a unității de poliție din care face parte; – dacă este în ținută civilă, prin prezentarea verbală a numelui, prenumelui și a unității de poliție din care face parte, precum și a legitimației de serviciu sau a insignei.

Prin excepție, atunci când siguranța polițistului sau rezultatul intervenției ar putea fi periclitate, polițistul își face cunoscută calitatea imediat ce acest lucru este posibil.

În acest caz, intervenția polițistului se face prin anunțare: ,,Poliția!”.


Cms șef Petru Perdun, șef Serviciu Ordine Publică din cadrul IPJ Vaslui

O altă noutate ar fi faptul că Poliția Română este autorizată să fixeze, ocazional, cu mijloace foto-audio-video sau prin alte mijloace tehnice din dotare, momente operative cu privire la activități publice desfășurate în locuri publice, fără consimțământul persoanelor vizate, în cazul în care există motive verosimile pentru a bănui că în aceste locuri publice ar putea fi comise infracțiuni sau alte fapte ilegale ori tulburată ordinea și siguranța publică.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Hușean, în stare de ebrietate, a acroșat o tânără, în timp ce manevra mașina cu spatele

Polițiștii Biroului Poliției Rutiere Huși au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie …

Gălățean prins la volan cu alcoolemie de 1,21 mg/l! S-a ales cu dosar penal!

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *