joi , 13 august 2020, 16:26
Home / Local / Actualitate / De Ziua Culturii Naționale, Muzeul din Vaslui a vernisat expoziția de pictură ”Timpul din adâncuri”

De Ziua Culturii Naționale, Muzeul din Vaslui a vernisat expoziția de pictură ”Timpul din adâncuri”

Cunoscutul artist plastic Mihai Coțovanu a vernisat la Vaslui o expoziție de pictură intitulată „Timpul din adâncuri“.

Expoziția a fost organizată de Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, în Sala Arta, și cuprinde o selecție a unor lucrări din colecția artistului, care prezintă peisaje ale unor locuri cu rezonanță și vibrații speciale, precum și portretele unor personalități ale istoriei naționale.

Evenimentul a cuprins vernisajul Expoziției de pictură „Timpul din adâncuri”, însoțit de prezentarea albumului de artă cu același titlu al artistului plastic Mihai Coțovanu, un recital de poezie a poetei Shanti Nilaya și câteva gânduri despre cosmogonia eminesciană în viziunea profesorului universitar doctor Traian D. Stănciulescu.

Întreg momentul a fost îmbinat cu muzică clasică la pian susținută de elevii Asociației „Duo Art Studio Parfeni & Trufia”, coordonați de profesoara Galina Parfeni.


Laurențiu Chiriac, critic și istoric la Muzeul Județean Vaslui


Mihai Coțovanu are 51 de ani, este din Iași și a absolvit Facultatea de Arte Plastice şi Design din cadrul Academiei de Arte „G. Enescu”.

A participat la 75 de expoziții de grup, a realizat 59 de personale și deține zeci de lucrări în muzee de artă și colecții particulare din țară și din străinătate.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un tânăr din Văleni, pericol public pe străzile din Vaslui! Polițiștii l-au prins băut la volan!

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui – Biroul Poliției Rutiere Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor …

Hușean, în stare de ebrietate, a acroșat o tânără, în timp ce manevra mașina cu spatele

Polițiștii Biroului Poliției Rutiere Huși au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *