miercuri , 22 ianuarie 2020, 16:20
Home / Local / Actualitate / De Ziua Culturii Naționale, Muzeul din Vaslui a vernisat expoziția de pictură ”Timpul din adâncuri”

De Ziua Culturii Naționale, Muzeul din Vaslui a vernisat expoziția de pictură ”Timpul din adâncuri”

Cunoscutul artist plastic Mihai Coțovanu a vernisat la Vaslui o expoziție de pictură intitulată „Timpul din adâncuri“.

Expoziția a fost organizată de Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, în Sala Arta, și cuprinde o selecție a unor lucrări din colecția artistului, care prezintă peisaje ale unor locuri cu rezonanță și vibrații speciale, precum și portretele unor personalități ale istoriei naționale.

Evenimentul a cuprins vernisajul Expoziției de pictură „Timpul din adâncuri”, însoțit de prezentarea albumului de artă cu același titlu al artistului plastic Mihai Coțovanu, un recital de poezie a poetei Shanti Nilaya și câteva gânduri despre cosmogonia eminesciană în viziunea profesorului universitar doctor Traian D. Stănciulescu.

Întreg momentul a fost îmbinat cu muzică clasică la pian susținută de elevii Asociației „Duo Art Studio Parfeni & Trufia”, coordonați de profesoara Galina Parfeni.


Laurențiu Chiriac, critic și istoric la Muzeul Județean Vaslui


Mihai Coțovanu are 51 de ani, este din Iași și a absolvit Facultatea de Arte Plastice şi Design din cadrul Academiei de Arte „G. Enescu”.

A participat la 75 de expoziții de grup, a realizat 59 de personale și deține zeci de lucrări în muzee de artă și colecții particulare din țară și din străinătate.

Despre Cristian LAPA

-Cine sunt? -Numele meu este Cristian LAPA, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), cu o vechime de 22 de ani în media și social media. -Am lucrat ca redactor la TV Vaslui, Gazeta Sporturilor (2002-2015), Evenimentul de Iași, Radio Iași, TVR Iași, Curentul, Agenția de presă Newsin, România Liberă, Sport Total FM, Obiectiv de Vaslui. -În prezent sunt comunicator la FRF.ro și CSM Vaslui (social media) și administrator al publicațiilor online actualvs.ro și sportactual.ro.

Vezi şi

Romii din Murgeni, ”măturați” de polițiști! 5 dintre membrii clanurilor de țigani au fost ridicați de mascați!

Peste 100 de polițiști și jandarmi au descins la primele ore ale dimineții în cartierul …

Alertă/ Protecția Copilului are bani de salarii doar pentru 3 luni! Se lasă cu disponiblizări!

În acest an, din bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *