miercuri , 22 ianuarie 2020, 15:21
Home / Local / Actualitate / FOTO&VIDEO/ Sute de credincioși pe rit vechi din Slobozia, comuna Gârceni, au petrecut Revelionul pe ulițele satului

FOTO&VIDEO/ Sute de credincioși pe rit vechi din Slobozia, comuna Gârceni, au petrecut Revelionul pe ulițele satului

În jur de 1400 de vasluieni sărbătoresc Anul Nou pe rit vechi în județul Vaslui.

În satul Slobozia, comuna Gârceni, sunt cele mai multe familii care mențin această tradiție, așa cum au moștenit-o de la bunici și străbunici.

Și în acest an și-au dat întâlnire în mijlocul satului, unde tineri și bătrâni au prezentat o serie de obiceiuri, pe ritmuri de fanfară.

Nu au lipsit capra, ursul sau vălăretul, toți fiind dornici să-i impresioneze pe spectatori, care s-au strâns în cerc, pentru a revedea tradițiile satului românesc de la final de an.

Alături de localnici s-au aflat și autoritățile județene. Președintele CJ, Dumitru Buzatu, i-a felicitat pe aceștia că încă mențin vie această tradiție.

Dumitru Buzatu, președinte CJ Vaslui

S-a strâns lume multă în centrul satului, unde au dat năvală urătorii. Alături de mascați s-a aflat și moș Crăciun, dar și fanfara de la Gârceni, care a reușit să-i antreneze pe cei prezenți la horă, așa că Anul Nou a venit și pe rit vechi cu speranțe și bucurii.

Sorin Scutelnicu, primar Gârceni

A fost o atmosferă frumoasă, chiar dacă zăpada a lipsit cu desăvârșire, semn că localnicii țin la traditie.

Despre Cristian LAPA

-Cine sunt? -Numele meu este Cristian LAPA, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), cu o vechime de 22 de ani în media și social media. -Am lucrat ca redactor la TV Vaslui, Gazeta Sporturilor (2002-2015), Evenimentul de Iași, Radio Iași, TVR Iași, Curentul, Agenția de presă Newsin, România Liberă, Sport Total FM, Obiectiv de Vaslui. -În prezent sunt comunicator la FRF.ro și CSM Vaslui (social media) și administrator al publicațiilor online actualvs.ro și sportactual.ro.

Vezi şi

Romii din Murgeni, ”măturați” de polițiști! 5 dintre membrii clanurilor de țigani au fost ridicați de mascați!

Peste 100 de polițiști și jandarmi au descins la primele ore ale dimineții în cartierul …

Alertă/ Protecția Copilului are bani de salarii doar pentru 3 luni! Se lasă cu disponiblizări!

În acest an, din bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *