duminică , 9 august 2020, 19:07
Home / Local / Actualitate / Reîncep ”După-amiezile culturale la Vaslui”

Reîncep ”După-amiezile culturale la Vaslui”

Seria de conferințe „După-amiezi culturale la Vaslui”, desfășurată lunar la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul”, debutează, în acest an, marți, 14 ianuarie, la ora 14.00.

Evenimentul, desfășurat în colaborare cu prof. univ. dr. Constantin Dram de la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, va fi dedicat marelui poet national Mihai Eminescu, născut pe 15 ianuarie.

Prelegerea, cu titlul „Eminescu și dragostea. Două doamne providențiale”, va fi susținută de prof. univ. dr. Doru Scărlătescu cel care, preț de decenii, a predat studenților la aceeași facultate ieșeană.

Doru Scărlătescu este și membru al Uniunii Scriitorilor din România. O parte dintre volumele sale (de versuri, studii, critică și istorie literară) pot fi consulate și la Biblioteca Județeană Vaslui: Semne și simboluri: Pagini din istoria poeziei românești moderne (1995), Eminescu și religia în conceptul receptării critice (2000), Odiseea cuvântului: Prolegomene  la o hermeneutică a textului sacru (2003), Apocrife la facerea lumii: versuri (2012) ș.a.

„Este o deosebită onoare să-l avem în mijlocul nostru pe stimatul profesor Doru Scărlătescu. Anterioara întâlnire cu dumnealui, în calitate de invitat special, a fost în luna noiembrie a anului trecut când a avut loc, în fața unui public numeros, un <<Dialog cu scriitori, colaboratori, cititori>>. În cadrul evenimentului au fost lansate volumele O sută și una de poezii și Ultima călătorie a lui Ulise, semnate de Nicolae Dragoș, și numărul 12 al revistei trimestriale de cultură <<BAAADUL literar>>. Prezența domnului profesor a reprezentat o reală încântare. Cu siguranță, vasluienii care vor participa la conferință vor avea parte de o întâlnire de neuitat.”, a declarat Voicu Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Grav accident rutier pe strada Traian. Trei persoane au ajuns la spital, din care una a fost transferată la Iași.

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale cu module pentru descarcerare, o ambulanță …

Zeci de mii de hectare cu culturi compromise în județ

Până la această dată, suprafaţa totală declarată de producătorii agricoli ca fiind afectată de secetă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *