miercuri , 22 ianuarie 2020, 15:51
Home / Local / Actualitate / Reîncep ”După-amiezile culturale la Vaslui”

Reîncep ”După-amiezile culturale la Vaslui”

Seria de conferințe „După-amiezi culturale la Vaslui”, desfășurată lunar la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul”, debutează, în acest an, marți, 14 ianuarie, la ora 14.00.

Evenimentul, desfășurat în colaborare cu prof. univ. dr. Constantin Dram de la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, va fi dedicat marelui poet national Mihai Eminescu, născut pe 15 ianuarie.

Prelegerea, cu titlul „Eminescu și dragostea. Două doamne providențiale”, va fi susținută de prof. univ. dr. Doru Scărlătescu cel care, preț de decenii, a predat studenților la aceeași facultate ieșeană.

Doru Scărlătescu este și membru al Uniunii Scriitorilor din România. O parte dintre volumele sale (de versuri, studii, critică și istorie literară) pot fi consulate și la Biblioteca Județeană Vaslui: Semne și simboluri: Pagini din istoria poeziei românești moderne (1995), Eminescu și religia în conceptul receptării critice (2000), Odiseea cuvântului: Prolegomene  la o hermeneutică a textului sacru (2003), Apocrife la facerea lumii: versuri (2012) ș.a.

„Este o deosebită onoare să-l avem în mijlocul nostru pe stimatul profesor Doru Scărlătescu. Anterioara întâlnire cu dumnealui, în calitate de invitat special, a fost în luna noiembrie a anului trecut când a avut loc, în fața unui public numeros, un <<Dialog cu scriitori, colaboratori, cititori>>. În cadrul evenimentului au fost lansate volumele O sută și una de poezii și Ultima călătorie a lui Ulise, semnate de Nicolae Dragoș, și numărul 12 al revistei trimestriale de cultură <<BAAADUL literar>>. Prezența domnului profesor a reprezentat o reală încântare. Cu siguranță, vasluienii care vor participa la conferință vor avea parte de o întâlnire de neuitat.”, a declarat Voicu Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui.

Despre Cristian LAPA

-Cine sunt? -Numele meu este Cristian LAPA, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), cu o vechime de 22 de ani în media și social media. -Am lucrat ca redactor la TV Vaslui, Gazeta Sporturilor (2002-2015), Evenimentul de Iași, Radio Iași, TVR Iași, Curentul, Agenția de presă Newsin, România Liberă, Sport Total FM, Obiectiv de Vaslui. -În prezent sunt comunicator la FRF.ro și CSM Vaslui (social media) și administrator al publicațiilor online actualvs.ro și sportactual.ro.

Vezi şi

Romii din Murgeni, ”măturați” de polițiști! 5 dintre membrii clanurilor de țigani au fost ridicați de mascați!

Peste 100 de polițiști și jandarmi au descins la primele ore ale dimineții în cartierul …

Alertă/ Protecția Copilului are bani de salarii doar pentru 3 luni! Se lasă cu disponiblizări!

În acest an, din bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *