miercuri , 22 ianuarie 2020, 17:22
Home / Local / Actualitate / PS Ignatie a binecuvântat începutul lucrărilor la Aşezământul Social „Sfântul Nectarie” de la Draxeni

PS Ignatie a binecuvântat începutul lucrărilor la Aşezământul Social „Sfântul Nectarie” de la Draxeni

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a binecuvântat, astăzi, începutul lucrărilor la Aşezământul Social „Sfântul Nectarie”, care se va ridica la Draxeni în parteneriat cu Asociaţia „Filantropia Ortodoxă Huşi”.

În semn de preţuire a activităţilor desfăşurate la Draxeni de părintele paroh Tiberiu Vasile Maxim, Părintele Episcop Ignatie l-a hirotesit întru iconom stavrofor.

Înainte, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia Draxeni.

Din soborul slujitorilor au făcut parte şi părinţii consilieri eparhiali Vladimir Beregoi şi Bogdan Mucileanu, precum şi părintele protopop Adrian Chirvasă.

După citirea Sfintei Evanghelii, Părintele Episcop Ignatie a rostit un cuvânt de învăţătură în care, pornind de la cuvintele Mântuitorului «Pocăiţi-vă, căci s-a apropiat împărăţia cerurilor» (Matei 4, 17), a vorbit despre semnificaţiile pocăinţei şi rolul acesteia în relaţia cu Dumnezeu:

 „Pasajul evanghelic ne vorbeşte despre primele cuvinte pe care Hristos le-a rostit contemporanilor săi, şi ni le rosteşte nouă, fiecăruia, până la sfârşitul veacurilor.

Sunt cuvintele pe care le-am mai auzit de la Sfântul Ioan Botezătorul, cel care îi chema pe oameni la pocăinţă, să îşi mărturisească păcatele, ca în felul acesta să simtă, în adâncul inimilor lor, că Împărăţia lui Dumnezu s-a apropiat.

Îndemnul acesta, atât de profund şi de esenţial pentru fiecare din cei ce doresc să trăiască credinţa în Hristos, era înţeles de Sfântul Ioan Botezătorul ca o formă de pregătire a celor ce îl ascultau, iar accentul cădea pe faptul că Împărăţia cerurilor este aproape, adică Hristos însuşi se apropia. Lumea avea şansa să Îl cunoască.

Hristos desăvârşeşte acest cuvânt, acest îndemn şi îşi începe propovăduirea despre pocăinţă şi Împărăţia cerurilor”.


Despre Cristian LAPA

-Cine sunt? -Numele meu este Cristian LAPA, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), cu o vechime de 22 de ani în media și social media. -Am lucrat ca redactor la TV Vaslui, Gazeta Sporturilor (2002-2015), Evenimentul de Iași, Radio Iași, TVR Iași, Curentul, Agenția de presă Newsin, România Liberă, Sport Total FM, Obiectiv de Vaslui. -În prezent sunt comunicator la FRF.ro și CSM Vaslui (social media) și administrator al publicațiilor online actualvs.ro și sportactual.ro.

Vezi şi

Romii din Murgeni, ”măturați” de polițiști! 5 dintre membrii clanurilor de țigani au fost ridicați de mascați!

Peste 100 de polițiști și jandarmi au descins la primele ore ale dimineții în cartierul …

Alertă/ Protecția Copilului are bani de salarii doar pentru 3 luni! Se lasă cu disponiblizări!

În acest an, din bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *