miercuri , 22 ianuarie 2020, 16:21
Home / Local / Actualitate / Ștefan cel Mare a fost evocat la Podul Înalt

Ștefan cel Mare a fost evocat la Podul Înalt

Consiliul Județean Vaslui și Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui au organizat un ceremonial militar-religios la statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare de la Băcăoani, cu prilejul marcării a 545 de ani de la Bătălia de la Podul Înalt.

Această bogată manifestare s-a bucurat de un real succes, fiind onorată de prezența autorităților locale, județene, centrale, dar – mai ales – a unor distinși oaspeți din Republica Moldova: președinți și vicepreședinți de raioane, consilieri culturali.

La acest important eveniment au participat mai mulţi directori de muzee din țară, alături de un public numeros.

Programul activităților acestui evocator eveniment a fost extrem de diversificat. A început cu o slujbă de Tedeum – oficiată de un sobor de preoți din Protopopiatul Vaslui, prin care au fost pomeniți și slăviți eroii români căzuți în această luptă, apoi a continuat cu un ceremonial militar organizat de militarii din Brigada 15 Mecanizată „Podul Înalt” Iași.

A urmat citirea de către prof. dr. Ramona Maria Mocanu – managerul muzeului vasluian – a uricului Bătăliei de la Vaslui-Podul Înalt și, apoi, s-a continuat cu alocuțiunile oficialităților locale și județene. Ceremonialul s-a încheiat cu depunerea de coroane, jerbe și flori la Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare.

”Totodată, mulțumim autorităților locale și județene pentru concursul acordat, tuturor participanților și, nu în ultimul rând, presei, corespondenților media în general, pentru profesionalismul și obiectivitatea pe care le-au dovedit, în corecta și oportuna informare a celor interesați. Așadar, vă mulțumim că ne-ați fost alături la această deosebită manifestare care a dorit să evoce faptele de eroism ale voievodului ȘTEFAN CEL MARE al Țării Moldovei, pentru ca noi toți să putem să eternizăm în memoria noastră colectivă strălucita victorie de la VASLUI – PODUL ÎNALT (10 ianuarie 1475) contra turcilor”, a precizat Ramona Mocanu, organizatorul evenimentului și directorul muzeului vasluian.

FOTO

Despre Cristian LAPA

-Cine sunt? -Numele meu este Cristian LAPA, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), cu o vechime de 22 de ani în media și social media. -Am lucrat ca redactor la TV Vaslui, Gazeta Sporturilor (2002-2015), Evenimentul de Iași, Radio Iași, TVR Iași, Curentul, Agenția de presă Newsin, România Liberă, Sport Total FM, Obiectiv de Vaslui. -În prezent sunt comunicator la FRF.ro și CSM Vaslui (social media) și administrator al publicațiilor online actualvs.ro și sportactual.ro.

Vezi şi

Romii din Murgeni, ”măturați” de polițiști! 5 dintre membrii clanurilor de țigani au fost ridicați de mascați!

Peste 100 de polițiști și jandarmi au descins la primele ore ale dimineții în cartierul …

Alertă/ Protecția Copilului are bani de salarii doar pentru 3 luni! Se lasă cu disponiblizări!

În acest an, din bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *