joi , 13 august 2020, 15:39
Home / Local / Actualitate / Fonduri nerambursabile pentru intreprinderi sociale!

Fonduri nerambursabile pentru intreprinderi sociale!

A fost lansat și la Vaslui proiectul „SuccES – Structuri de creștere a calității economiei sociale”.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se va desfășura în perioada 2 august 2019 – 1 august 2022.

Proiectul se desfășoară în patru regiuni ale României, iar în regiunea Nord-Est, care cuprinde județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, priectul este implementat de Asociația Consensual.

Pot participa la proiect persoanele care doresc să înființeze o întreprindere socială, în mediul urban sau în mediul rural, într-una din cele patru regiuni de dezvoltare în care se implementează proiectul; locuiește în una din cele patru regiuni de dezvoltare în care se implementează proiectul; are minim studii liceale finalizate; limita de vârstă – 64 ani, cu mențiunea că între 18-24 ani doar dacă urmează o formă de învățământ, este angajată sau este șomer înregistrat. Prima etapă a proiectului cuprinde informarea persoanelor interesate asupra conceptului de „economie socială”; selectarea celor 105 participanți la activitățile proiectului; organizarea și derularea programelor de formare pentru înființarea unei întreprinderi sociale; selectarea celor 25 planuri de afaceri ce vor fi finanțate în cadrul proiectului. Înscrierea participanților la programele de formare a demarat în luna noiembrie 2019.

Selectarea celor 25 planuri de afaceri ce vor fi finanțate în cadrul proiectului se va face prin concurs.

Valoarea ajutorului de minimis (subvenție) este următorul: până la 55.000 euro – minimum 2 locuri de muncă create; între 55.000 euro si 70.000 euro – minimum 3 locuri de muncă create; între 70.000 euro și 85.000 euro – minimum 4 locuri de muncă create; între 85.000 euro și 100.000 euro – minimum 5 locuri de muncă create.

Pentru a putea beneficia de sprijin, o întreprindere socială nou înființată trebuie să fie formată din minimum cinci persoane, dintre care minimum două persoane trebuie să aibă statut de angajat.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un tânăr din Văleni, pericol public pe străzile din Vaslui! Polițiștii l-au prins băut la volan!

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui – Biroul Poliției Rutiere Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor …

Hușean, în stare de ebrietate, a acroșat o tânără, în timp ce manevra mașina cu spatele

Polițiștii Biroului Poliției Rutiere Huși au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *