marți , 21 ianuarie 2020, 21:30
Home / Local / Actualitate / Fonduri nerambursabile pentru intreprinderi sociale!

Fonduri nerambursabile pentru intreprinderi sociale!

A fost lansat și la Vaslui proiectul „SuccES – Structuri de creștere a calității economiei sociale”.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se va desfășura în perioada 2 august 2019 – 1 august 2022.

Proiectul se desfășoară în patru regiuni ale României, iar în regiunea Nord-Est, care cuprinde județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, priectul este implementat de Asociația Consensual.

Pot participa la proiect persoanele care doresc să înființeze o întreprindere socială, în mediul urban sau în mediul rural, într-una din cele patru regiuni de dezvoltare în care se implementează proiectul; locuiește în una din cele patru regiuni de dezvoltare în care se implementează proiectul; are minim studii liceale finalizate; limita de vârstă – 64 ani, cu mențiunea că între 18-24 ani doar dacă urmează o formă de învățământ, este angajată sau este șomer înregistrat. Prima etapă a proiectului cuprinde informarea persoanelor interesate asupra conceptului de „economie socială”; selectarea celor 105 participanți la activitățile proiectului; organizarea și derularea programelor de formare pentru înființarea unei întreprinderi sociale; selectarea celor 25 planuri de afaceri ce vor fi finanțate în cadrul proiectului. Înscrierea participanților la programele de formare a demarat în luna noiembrie 2019.

Selectarea celor 25 planuri de afaceri ce vor fi finanțate în cadrul proiectului se va face prin concurs.

Valoarea ajutorului de minimis (subvenție) este următorul: până la 55.000 euro – minimum 2 locuri de muncă create; între 55.000 euro si 70.000 euro – minimum 3 locuri de muncă create; între 70.000 euro și 85.000 euro – minimum 4 locuri de muncă create; între 85.000 euro și 100.000 euro – minimum 5 locuri de muncă create.

Pentru a putea beneficia de sprijin, o întreprindere socială nou înființată trebuie să fie formată din minimum cinci persoane, dintre care minimum două persoane trebuie să aibă statut de angajat.

Despre Cristian LAPA

-Cine sunt? -Numele meu este Cristian LAPA, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), cu o vechime de 22 de ani în media și social media. -Am lucrat ca redactor la TV Vaslui, Gazeta Sporturilor (2002-2015), Evenimentul de Iași, Radio Iași, TVR Iași, Curentul, Agenția de presă Newsin, România Liberă, Sport Total FM, Obiectiv de Vaslui. -În prezent sunt comunicator la FRF.ro și CSM Vaslui (social media) și administrator al publicațiilor online actualvs.ro și sportactual.ro.

Vezi şi

Romii din Murgeni, ”măturați” de polițiști! 5 dintre membrii clanurilor de țigani au fost ridicați de mascați!

Peste 100 de polițiști și jandarmi au descins la primele ore ale dimineții în cartierul …

Alertă/ Protecția Copilului are bani de salarii doar pentru 3 luni! Se lasă cu disponiblizări!

În acest an, din bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *