miercuri , 22 ianuarie 2020, 16:15
Home / Local / Învăţămant / Polițiștii vasluieni s-au întors la școală!

Polițiștii vasluieni s-au întors la școală!

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, însoțiți de polițiștii Compartimentului Proximitate, s-au întâlnit, săptămâna aceasta, cu elevii Școlii ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Gimnaziului ”Elena Cuza” Vaslui.

Peste 100 de elevi, împreună cu 8 cadre didactice, au primit recomandări despre prevenirea violenței în școli, comportamente antisociale generatoare ale delincvenței juvenile, consecințele comportamentului deviant, precum și despre siguranța pe internet.

Totodată s-a discutat și despre ceea ce implică o infracțiune, despre răspunderea penală, tipurile de pedepse aplicabile minori și despre starea de recidivă.

Pe parcursul activităților s-au difuzat diverse spoturi audio-vizuale și prezentări în PowerPoint fiind, de asemenea, distribuite și mai multe pliante cu mesaje informativ-preventive, adaptate vârstei şi nivelului de înţelegere.

Polițiștii vor continua activitățile de prevenire a delincvenței juvenile și a combaterii victimizării minorilor în mai mute unități școlare din județul Vaslui.

Despre Cristian LAPA

-Cine sunt? -Numele meu este Cristian LAPA, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), cu o vechime de 22 de ani în media și social media. -Am lucrat ca redactor la TV Vaslui, Gazeta Sporturilor (2002-2015), Evenimentul de Iași, Radio Iași, TVR Iași, Curentul, Agenția de presă Newsin, România Liberă, Sport Total FM, Obiectiv de Vaslui. -În prezent sunt comunicator la FRF.ro și CSM Vaslui (social media) și administrator al publicațiilor online actualvs.ro și sportactual.ro.

Vezi şi

Romii din Murgeni, ”măturați” de polițiști! 5 dintre membrii clanurilor de țigani au fost ridicați de mascați!

Peste 100 de polițiști și jandarmi au descins la primele ore ale dimineții în cartierul …

Alertă/ Protecția Copilului are bani de salarii doar pentru 3 luni! Se lasă cu disponiblizări!

În acest an, din bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *