luni , 1 iunie 2020, 18:13
Home / Local / Învăţămant / Polițiștii vasluieni s-au întors la școală!

Polițiștii vasluieni s-au întors la școală!

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, însoțiți de polițiștii Compartimentului Proximitate, s-au întâlnit, săptămâna aceasta, cu elevii Școlii ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Gimnaziului ”Elena Cuza” Vaslui.

Peste 100 de elevi, împreună cu 8 cadre didactice, au primit recomandări despre prevenirea violenței în școli, comportamente antisociale generatoare ale delincvenței juvenile, consecințele comportamentului deviant, precum și despre siguranța pe internet.

Totodată s-a discutat și despre ceea ce implică o infracțiune, despre răspunderea penală, tipurile de pedepse aplicabile minori și despre starea de recidivă.

Pe parcursul activităților s-au difuzat diverse spoturi audio-vizuale și prezentări în PowerPoint fiind, de asemenea, distribuite și mai multe pliante cu mesaje informativ-preventive, adaptate vârstei şi nivelului de înţelegere.

Polițiștii vor continua activitățile de prevenire a delincvenței juvenile și a combaterii victimizării minorilor în mai mute unități școlare din județul Vaslui.

Despre Cristian LAPA

Vezi şi

Mesajul inspectorului general școlar, Gabriela Plăcintă, pentru absolvenții promoției 2020!

Dragi elevi, Pentru voi, elevii claselor a XII-a, a răsunat vineri ultimul clopoțel, un clopoțel …

Gaz metan în comuna Bălteni! A fost semnat contractul de concesiune a serviciului către Gaz Est!

Autoritățile din comuna Bălteni se pregătesc de o investiție majoră în comunitate Este vorba despre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *