miercuri , 22 ianuarie 2020, 16:19
Home / Local / Învăţămant / FOTO: Moș Crăciun a furat startul la Vaslui: Fericiți au fost elevii Școlii ”Alex.I.Cuza”

FOTO: Moș Crăciun a furat startul la Vaslui: Fericiți au fost elevii Școlii ”Alex.I.Cuza”

Moș Crăciun a ajuns mai devreme la elevii Școlii Gimnaziale ”Alex.I.Cuza” Vaslui. Acesta a venit însoțit de primarul Vasile Pavăl și nu a venit cu mâna goală.

Copiii l-au înconjurat imediat, fiind răsplătit pentru bunătate cu cântece, versuri, colinde, dansuri și plugușor.

La final, Moșul a împărțit daruri tuturor copiilor.

Activitatea face parte din proiectul ”ADMISI-Abandon Diminuat prin Măsuri Integrate Sustenabile în Învățământ” și a fost prima campanie de distribuire a pachetelor de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru 198 de preșcolari și 389 de elevi.

”Pachetul de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii va fi acordat o dată pe an, în scopul descurajării abandonului școlar timpuriu și eliminării disparităților de ordin material existente între elevi”, a declarat Mariana Sandu, directorul Școlii ”Alex.I.Cuza” Vaslui și managerul de proiect.

Alături de copii și Moș Crăciun a fost și primarul Vasile Pavăl, Primăria Vaslui fiind parteneră în acest proiect.

”Asigurăm contribuția necesară pentru derularea proiectului pe parcursul celor trei ani de implementare. Valoarea cofinanțării asigurată de Primărie este de aproape 114 mii lei, ceea ce înseamnă 2% din valoarea totală a proiectului”, a spus primarul Vasile Pavăl.

Proiectul este implementat de Școala ”Alex.I.Cuza” Vaslui și partenerul, Grădinița nr.9 Vaslui, și se derulează pe o perioadă de 36 de luni, în perioada aprilie 2018-aprilie 2021, finanțarea totală fiind de aproape 5,7 milioane de lei, din care peste 4,84 milioane de lei sunt bani nerambursabili.

În cadrul proiectului, 65 de cadre didactice și personal de sprijin au beneficiat de cursuri de formare. De asemenea, 198 de preșcolari și 389 de elevi au primi rechizite școlare.

Tot prin acest proiect au fost achiziționate diferite materiale didactice, de la auxiliare, atlase, culegeri, dicționare, jocuri didactice, iar 30 de săli de clasă urmează să fie dotate cu laptop și videoproiector.

Despre Cristian LAPA

-Cine sunt? -Numele meu este Cristian LAPA, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), cu o vechime de 22 de ani în media și social media. -Am lucrat ca redactor la TV Vaslui, Gazeta Sporturilor (2002-2015), Evenimentul de Iași, Radio Iași, TVR Iași, Curentul, Agenția de presă Newsin, România Liberă, Sport Total FM, Obiectiv de Vaslui. -În prezent sunt comunicator la FRF.ro și CSM Vaslui (social media) și administrator al publicațiilor online actualvs.ro și sportactual.ro.

Vezi şi

Romii din Murgeni, ”măturați” de polițiști! 5 dintre membrii clanurilor de țigani au fost ridicați de mascați!

Peste 100 de polițiști și jandarmi au descins la primele ore ale dimineții în cartierul …

Alertă/ Protecția Copilului are bani de salarii doar pentru 3 luni! Se lasă cu disponiblizări!

În acest an, din bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *