marți , 21 ianuarie 2020, 22:41
Home / Local / Învăţămant / Elevi din Dumești implicați în proiectul ”Să înțelegem mai bine viața!”

Elevi din Dumești implicați în proiectul ”Să înțelegem mai bine viața!”

Asociația ”Profizica”, reprezentată de preşedintele, prof. dr. Irina Dumitrașcu, inspector şcolar pentru disciplina Fizică cu atribuţii pentru disciplina Chimie, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, reprezentat de inspector şcolar general prof. Gabriela Plăcintă, și Școala Gimnazială Mareșal „Constantin Prezan” sat Dumești, județul Vaslui, reprezentată de director prof. Ionel-Relu Butnaru, a lansat proiectul „Să înțelegem mai bine viața”.

Activitatea a avut loc în incinta școlii partenere din comuna Dumești, fiind implicate următoarele cadre didactice ale școlii: Butnaru Ionel-Relu, Matei Florin-Giani, Butnaru Lenuța-Luiza, Lefter Ana-Maria, Baciu Pretronel. 

Managerul proiectului, care se va derula în perioada 27 noiembrie 2019 – 27 ianuarie 2020, este Irina Dumitrașcu. 

Proiectul este sponsorizat de Kaufland, are ca beneficiari direcți 50 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale „Mareșal Constantin Prezan” Dumești, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, proveniți din familii cu statut socio-economic scăzut.

„Să înțelegem mai bine viața” este titlul programului Start ONG lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow, care urmărește să-i împrietenească pe elevi cu fizica, chimia și biologia, mai ales, prin explicarea unor fenomene care le marchează zilnic viața.

Activitățile directe se vor implementa în perioada 27 noiembrie 2019 – 27 decembrie 2019. Proiectul se va finaliza cu un concurs de cunoştinţe iar premiul I va fi o tabletă.

„Prin acest proiect se urmărește ca situația școlară a elevilor implicați în activități să se îmbunătățească, să crească numărul elevilor interesați de studiul științelor exacte, în mod deosebit, fizică, chimie și biologie. Un alt obiectiv foarte important al proiectului este și îmbunătățirea rezultatelor obținute la concursuri și olimpiade şcolare de profil. Abandonul școlar este o problemă reală și prin activitățile derulate se vrea și o reducere a numărului de absențe prin activități de consiliere vocațională și ateliere de dezvolatare personală”, a declarat Irina Dumitrașcu.

Despre Cristian LAPA

-Cine sunt? -Numele meu este Cristian LAPA, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), cu o vechime de 22 de ani în media și social media. -Am lucrat ca redactor la TV Vaslui, Gazeta Sporturilor (2002-2015), Evenimentul de Iași, Radio Iași, TVR Iași, Curentul, Agenția de presă Newsin, România Liberă, Sport Total FM, Obiectiv de Vaslui. -În prezent sunt comunicator la FRF.ro și CSM Vaslui (social media) și administrator al publicațiilor online actualvs.ro și sportactual.ro.

Vezi şi

Romii din Murgeni, ”măturați” de polițiști! 5 dintre membrii clanurilor de țigani au fost ridicați de mascați!

Peste 100 de polițiști și jandarmi au descins la primele ore ale dimineții în cartierul …

Alertă/ Protecția Copilului are bani de salarii doar pentru 3 luni! Se lasă cu disponiblizări!

În acest an, din bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *