marți , 20 octombrie 2020, 23:05
Home / Local / Actualitate / Vasluienii sunt așteptați să se închine la veșmintele Sfintei Parascheva

Vasluienii sunt așteptați să se închine la veșmintele Sfintei Parascheva

Biserica ”Sfânta Parascheva” din Vaslui este loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi care se roagă la veşmintele ocrotitoarei Moldovei.

Pe lângă vasluieni, la racla cu straiele cuvioasei, sunt așteptați să se închine şi pelerini din alte zone ale ţării, care preferă să vină la Vaslui pentru a evita aglomeraţia de la Iaşi.

Duminică, 13 octombrie, de la ora 16, în preziua marii sărbători, credincioșii sunt așteptați să participe la o procesiune cu racla în care se află veşmintele Sfintei Parascheva, pe străzile Vasluiului.

Pe traseu, cortegiul se va opri în dreptul tuturor bisericilor, unde vor fi ţinute slujbe.

Întreaga procesiune se desfăşoară sub supravegherea a zeci de poliţişti şi jandarmi care, pe lângă blocarea circulaţiei rutiere pe străzile pe unde se deplasează mulţimea de credincioşi, supraveghează convoiul pentru a preveni incidentele.

„An de an, ne bucurăm de un număr important de credincioşi care participă la această procesiune. Pentru cei care nu pot să participe din diverse motive la acest ritual religios, fostele veşminte ale Cuvioasei Parascheva sunt depuse în biserica ce poartă numele sfintei, oamenii putându-se ruga pentru sănătate şi iertarea păcatelor în fiecare zi”, a declarat preotul paroh al Bisericii „Cuvioasa Parascheva”, Neculai Bădărău.

Veşmintele din racla care se vor afla în procesiune prin municipiul Vaslui sunt cele cu care a fost îmbrăcată, până în urmă cu aproximativ o sută de ani, Cuvioasa Parascheva, sfânta ale cărei moaşte sunt la Catedrala Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei din Iaşi.

Racla a fost oferită Bisericii „Sfânta Parascheva” din Vaslui în urmă cu câţiva ani de către mitropolie şi de atunci, în fiecare an, în preziua Sfintei Parascheva, sunt scoase în procesiune pe străzile din Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Batalionul 202 Apărare CBRN Huși, la ceas aniversar: 7 decenii de istorie și excelență militară!

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la activitățile dedicate aniversării a …

Accident în apropiere de Crasna! Implicat un microbuz cu 21 persoane!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă echipată cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *