vineri , 21 februarie 2020, 20:39
Home / Local / Învăţămant / Crucea Roșie lansează programul ”Școală după școală”

Crucea Roșie lansează programul ”Școală după școală”

Filiala judeţeană Vaslui a Fundaţiei Salvaţi Copiii redeschide programul de tip Şcoală după Şcoală pentru copiii rămaşi singuri acasă, după ce părinţii au plecat la muncă în străinătate.

De asemenea, alţi peste 200 de copii cu părinţii plecaţi peste hotare si persoanele în grija cărora rămân, îndeosebi din comunităţi rurale, vor beneficia de servicii de informare si consiliere.

În judeţul Vaslui sunt câteva mii de copii afectaţi de migraţia economică a părinţilor în afara ţării. Rolul programului Şcoală după Şcoală este de a-i sprijini pe aceşti elevi.

”Dată fiind lipsa părinților, organizația Salvați Copiii își permite să compenseze absența părinților. Suntem în al cincilea an de când implementăm acest program. În acest an, peste 50 de copii ai căror părinți sunt plecați în străinătate, elevi la Liceul ”Nicolae Iorga” din Negrești, sunt incluși în program. Ei beneficiază de suport educațional, psihologic și social”, a declarat preşedintele Filialei judeţene a Fundaţiei Salvaţi Copiii, Vasile Mariciuc.

De la iniţierea programului dedicat copiilor rămaşi singuri acasă, peste zece mii de copii şi adulti au beneficiat de suport, cu sprijinul unor echipe multidisciplinare formate din asistenţi sociali, psihologi şi cadre didactice.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un apartament din Vaslui a luat foc!

Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă …

Cinci tineri, care au agresat un alt tânăr, reținuți de polițiști

Cinci bărbați, cu vârste între 17 și 23 de ani, din localitățile Deleni și Muntenii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *