marți , 20 octombrie 2020, 22:17
Home / Local / Învăţămant / Crucea Roșie lansează programul ”Școală după școală”

Crucea Roșie lansează programul ”Școală după școală”

Filiala judeţeană Vaslui a Fundaţiei Salvaţi Copiii redeschide programul de tip Şcoală după Şcoală pentru copiii rămaşi singuri acasă, după ce părinţii au plecat la muncă în străinătate.

De asemenea, alţi peste 200 de copii cu părinţii plecaţi peste hotare si persoanele în grija cărora rămân, îndeosebi din comunităţi rurale, vor beneficia de servicii de informare si consiliere.

În judeţul Vaslui sunt câteva mii de copii afectaţi de migraţia economică a părinţilor în afara ţării. Rolul programului Şcoală după Şcoală este de a-i sprijini pe aceşti elevi.

”Dată fiind lipsa părinților, organizația Salvați Copiii își permite să compenseze absența părinților. Suntem în al cincilea an de când implementăm acest program. În acest an, peste 50 de copii ai căror părinți sunt plecați în străinătate, elevi la Liceul ”Nicolae Iorga” din Negrești, sunt incluși în program. Ei beneficiază de suport educațional, psihologic și social”, a declarat preşedintele Filialei judeţene a Fundaţiei Salvaţi Copiii, Vasile Mariciuc.

De la iniţierea programului dedicat copiilor rămaşi singuri acasă, peste zece mii de copii şi adulti au beneficiat de suport, cu sprijinul unor echipe multidisciplinare formate din asistenţi sociali, psihologi şi cadre didactice.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Batalionul 202 Apărare CBRN Huși, la ceas aniversar: 7 decenii de istorie și excelență militară!

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la activitățile dedicate aniversării a …

Accident în apropiere de Crasna! Implicat un microbuz cu 21 persoane!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă echipată cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *