marți , 20 octombrie 2020, 22:35
Home / Local / Actualitate / ”Porți Deschise” de Ziua Pompierilor, la Vaslui

”Porți Deschise” de Ziua Pompierilor, la Vaslui

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Vaslui a marcat Ziua Pompierilor printr-o serie de activități în cadrul celor șase unități, intitulate ”Porți Deschise”.

Zeci de vasluieni au trecut pragul subunităților din Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești, inclusiv punctele de lucru din Ivănești și Murgeni, dornici să se familiarizeze cu meseria de salvator.De asemenea, vizitatorii au avut ocazia să cunoască aspecte importante legate de activitățile, rolul și principalele atribuții ale structurilor de intervenție.”Participanții au vizualizat tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative. Totodată, aceștia au luat la cunoștință care sunt măsurile și modul de comportare pe care trebuie să le adopte în cazul producerii diverselor situații de urgență. Tot cu acest prilej au fost derulate o serie de exerciții demonstrative de mânuire a tehnicii și accesoriilor din dotare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.De Ziua Pompierilor, un ofițer și șase subofițeri au fost avansați în grad înaintea împlinirii stagiului minim în grad.


Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Batalionul 202 Apărare CBRN Huși, la ceas aniversar: 7 decenii de istorie și excelență militară!

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la activitățile dedicate aniversării a …

Accident în apropiere de Crasna! Implicat un microbuz cu 21 persoane!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă echipată cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *