marți , 20 octombrie 2020, 22:22
Home / Local / Actualitate / Elevii Colegiului ”Anghel Rugină” se instruiesc în Portugalia

Elevii Colegiului ”Anghel Rugină” se instruiesc în Portugalia

Colegiul Economic „Anghel Rugină” a derulat, în perioada 30 iunie – 20 iulie 2019, o nouă etapă în cadrul proiectului ”Internship – from theory to professional skills”.

Proiectul se implementează pe o durată de 24 luni, în perioada Septembrie 2018 – August 2020, la Colegiul Economic „Anghel Rugină” din Vaslui și în organizațiile din ţara parteneră, fiind finanţat de către Comisia Europeană şi Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, prin Erasmus+ 2014-2020.

Scopul general al proiectului este de a asigura elevilor de clasa a X-a de la profilul servicii, domeniu Economic, si clasa a IX-a profil Servicii, domeniul Turism si alimentatie, un mediu adecvat in care sa-si dezvolte toate competentele necesare integrarii pe piata europeana a muncii.

Proiectul s-a adresat elevilor de la clasele a IX-a și a X-a, domeniile Turism și alimentație și Economic ale colegiului şi a presupus efectuarea activităților de instruire practică în 10 firme din regiunea Braga din Portugalia.

Partenerul principal al instituţiei vasluiene este Aplica Proposta Lda – BRAGA MOB, o societate care intermediază plasarea de elevi de la profilele tehnologice din şcoli din întreaga Europă în firme din Braga.

În această deplasare, cei 21 de elevi participanți au fost  însoţiţi de către prof. Daniela Pracsiu, prof. Casandra Ana şi prof. Alexandru Filip.

Experienta profesionalã acumulatã a fost dublatã de experiente culturale deosebite. Astfel, au fost vizitate centre culturale si istorice cum ar fi Lisabona, Fatima, Coimbra, Guimaraes, Porto, ajungand chiar si in Spania, la Santiago de Compostela. La finalul stagiului, elevii s-au declarat incantati de perioada petrecutã in Portugalia, mai ales cã au primit si un certificat Europass foarte util in cariera lor viitoare.

Atingerea obiectivelor propuse va contribui la creșterea calității tipului de educație teoretică și practică oferită de Colegiul Economic „Anghel Rugină”, la diversificarea ofertei și la dezvoltarea dimensiunii europene a pregătirii pe care o oferă elevilor, pentru o mai bună integrare pe piața europeană a muncii.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Batalionul 202 Apărare CBRN Huși, la ceas aniversar: 7 decenii de istorie și excelență militară!

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la activitățile dedicate aniversării a …

Accident în apropiere de Crasna! Implicat un microbuz cu 21 persoane!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă echipată cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *