luni , 16 septembrie 2019, 18:05
Home / Local / Actualitate / Fără alocații, din cauza absențelor nemotivate

Fără alocații, din cauza absențelor nemotivate

Peste 400 de familii din județ au rămas fără alocația de susținere, din cauza copiilor care nu au mai dat pe la școală.

Drepturile sociale au fost suspendate pe o perioadă de șase luni, suma aferentă lunară reținută de stat fiind de 88.741 lei.

Pentru alte 539 de familii, alocația pentru susținere a fost diminuată de la plată, în proporție de 20% (familii în care copiii au înregistrat între 10-19 absențe), respectiv 50% (familii în care copiii au înregistrat 20 de absențe).

Diminuările de alocații pentru susținerea familiei s-au făcut pentru o perioadă de trei luni, iar valoarea totală a reținerilor se ridică la suma de 25.716 lei.

”În evidențele Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui figurează 9.263 familii beneficiare de alocație de susținere. În luna iulie 2019, suma totală plătită ca drepturi curente a fost în total de 1.572.700 lei. Suma medie achitată de stat familiilor beneficiare de alocație a fost în valoare de 169 lei”, a spus Sorin Prepeliță, directorul AJPIS Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Reținut pentru tâlhărie

Poliţiştii vasluieni au reţinut un bărbat  din comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui, bănuit de …

Liceul cu Program Sportiv ”10 pentru Siguranță!”

Reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Inspectoratului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *