marți , 20 octombrie 2020, 19:58
Home / Local / Învăţămant / Pregătiri pentru noul an şcolar

Pregătiri pentru noul an şcolar

Pe parcursul lunii august și începutul lunii septembrie au fost efectuate vizite la 50 de unități de învățământ din județul Vaslui, pentru a se verifica dacă acestea dețin avizele sanitare de funcționare și autorizațiile de securitate la incendiu necesare.

În urma verificărilor efectuate împreună cu conducerile primăriilor s-a dispus urgentarea lucrărilor de pregătire a unităților școlare pentru ca în 9 septembrie acestea să-i primească pe copii în cele mai bune condiții posibile.

”Au fost verificate până acum 50 de școli cu personalitate juridică, care însumează peste 200 de unități școlare cu tot cu structuri. Aceste sunt în special cele care ridică probleme legate de infrastructura școlară. Deja, unele neajunsuri contabilizate de echipele de control au fost remediate și spunem că elevii și profesorii vor avea condiții decente în noul an școlar. În prezent, prin PNDL sau Banca Mondială avem în derulare 190 de proiecte, care înseamnă reabilitări, construcții noi sau extinderi. Dintre acestea, 18 investiții au fost finalizate anul trecut, iar în prezent sunt 40 de școli care au procente de peste 80 la sută în privința finalizării lucrărilor de reabilitare sau construcții. Din cele 40 de unități, 23 vor fi recepționate în cursul lunii septembrie, procentul finalizării lucrărilor fiind de peste 90 la sută”, a declarat prefectul Eduard-Andrei POPICA.

La nivelul județului Vaslui, 49 de unități școlare, dintr-un total de 294 de clădiri supuse avizării, dețin autorizația de Securitate la incendiu.

De asemenea, 384 de unități de învățământ dețin autorizația sanitară.

         Un număr de 137 de clădiri şcolare vor beneficia de fonduri guvernamentale pentru realizarea grupurilor sanitare moderne, astfel încât să poată fi autorizate sanitar.

         Până acum, doar 4 UAT-uri au solicitat sumele aferente pentru finalizarea grupurilor sanitare, iar în alte 22 de UAT-uri au fost încheiate contractele de execuție a acestora.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Batalionul 202 Apărare CBRN Huși, la ceas aniversar: 7 decenii de istorie și excelență militară!

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la activitățile dedicate aniversării a …

Accident în apropiere de Crasna! Implicat un microbuz cu 21 persoane!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă echipată cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *