duminică , 25 octombrie 2020, 10:32
Home / Local / Învăţămant / Școli fără autorizație sanitară!

Școli fără autorizație sanitară!

O mare parte din unitățile de învățământ din județul Vaslui sunt nepregătite pentru începerea noului an școlar 2019-2020.

Autoritățile au demarat mai devreme în acest an acțiunile de verificare a unităților de învățământ înainte de începerea noului an școlar.

Prefectul de Vaslui, Eduard Andrei Popica, a precizat că a emis ordinul privind constituirea comisiilor mixte care vor face controale în școlile din județ.

Acesta a mai precizat că vor fi verificate toate școlile și se va încerca propunerea de soluții pentru rezolvarea problemelor, nu doar o contabilizare a acestora, acolo unde vor fi evidențiate neajunsurile.

La această dată, dintr-un total de 699 unități de învățământ (grădinițe, școli, licee) doar 150 sunt dotate cu toalete interioare și instalații de apă potabilă.

În cazul celorlalte unități de educație situația se prezintă astfel: 183 de școli nu au apă potabilă, 95 de unități de învățământ sunt cu toalete în curte dar au apă potabilă, iar 271 de școli au toatele în curte și nu dețin nici instalații de apă potabilă.

Practic, 549 de unități de învățământ din județul Vaslui au toalete în curte sau nu au apă potabilă, ceea ce înseamnă că vor începe noul an școlar fără autorizație sanitară de funcționare.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Acţiuni de prevenire în şcolile din judeţ

Prevenirea conduitelor deviante în rândul tinerilor  cât şi prevenirea victimizării acestora, formarea unei generaţii  care să respingă …

Orașul Negrești intră de mâine în scenariul roșu! Rata infectaților a ajuns la peste 3 la mia de locuitori!

Orașul Negrești este de sâmbătă, 24 octombrie, în scenariul roşu, după ce rata de infectare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *