miercuri , 28 octombrie 2020, 11:25
Home / Local / Actualitate / Corala Fantasia, pe podiumul Festivalului Internațional Coral de la Ohrid, Macedonia

Corala Fantasia, pe podiumul Festivalului Internațional Coral de la Ohrid, Macedonia

Fantasia a lăsat o impresie foarte bună la Ohrid Choir Festival 2019, fiind singura reprezentantă a României, din cele trei formații corale prezente în concurs, care s-a aflat pe podium.

Corala vasluiană a ocupat locul 2 la secțiunea copii și tineret, după Schola Cantorum Bialostociencis, care a reprezentat un liceu de muzică din Polonia.

De asemenea, președintele juriului, macedoneanul Zapro Zaprov, o Diplomă de Excelență pentru cea mai bună interepretare a unei piese, aparținând acestuia.

Marele premiu a fost câștigat de Bogazici Caz Korosu, din Turcia, având cea mai bună interpretare din cele cinci coruri finaliste, ocupantele primului loc de la cele cinci secțiuni.

Ediția din acest an a adunat 28 de coruri din Danemarca, Turcia, Croația, Serbia, România, Macedonia, Ungaria și Polonia.

A fost și una dintre cele mai puternice ediții, cu formații corale de un nivel interpretativ ridicat, multe provenind de la școli de muzică, renumite în țara de origine.

Chiar dacă nu s-a numărat printre finaliste, fetele pregătite de profesorul Vasile Negură au primit nenumărate aprecieri, președintele Zapro Zaprov aplaudându-le pentru recitalul din concurs, iar celelalte două reprezentante ale României s-au ridicat în picioare și le-au aplaudat pe vasluience în momentul anunțării premiului.

De asemenea, reprezentanta unui cor din Grecia i-a făcut o invitație coralei Fantasia la un Festival la Salonic, în luna mai a anului viitor.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Carte de identitate falsă și bijuterii nedeclarate, confiscate la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa …

Ciprian Trifan și Dan Marian sunt noii vicepreședinți ai CJ Vaslui

Ciprian Trifan (PSD) și Dan Marian (ALDE) sunt noii vicepreședinți ai Consiliului Județean (CJ) Vaslui. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *