vineri , 13 decembrie 2019, 09:34
Home / Local / Actualitate / Campania de prevenire a violenței domestice

Campania de prevenire a violenței domestice

În cadrul campaniei județene de prevenire a violenței domestice „Înțelepciunea nu are nevoie de violență!”, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, respectiv din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprjinul Primăriei Bogdănești, au desfășurat o activitate cu caracter preventiv pe raza localității Bogdănești.

         În cadrul activității s-a pus accent pe importanța protejării familiei, fiind prezentate diferite cazuri de violență domestică, efectele negative ale acestora asupra dezvoltării copilului.

Polițiștii au adresat recomandări preventive și informări cu privire la riscurile la care se expun în momentul comiterii de infracțiuni asupra unui membru de familie, precum și la mijloacele de protecție la care pot apela victimele acestor infracțiuni.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost instruite peste 50 de persoane, locuitori ai comunei, polițiștii oferind pliante referitoare la legislația existentă în domeniul combaterii violenței domestice, la reglementările legale privind emiterea ordinului de protecție și a ordinului de protecție provizoriu, precum și la modalitățile de sesizare a organelor competente.

Totodată, acestora le-au fost aduse la cunoștință cauzele care pot determina apariția infracțiunilor de violență domestică, tipurile de violență care cad sub incidența acestui tip de  infracțiune, pașii pe care victima trebuie să îi urmeze, precum și drepturile acesteia.

Campania va continua până la data de 31 august 2019 și are ca scop informarea populației din mediul urban și rural cu privire la riscurile la care se supun în momentul comiterii de infracțiuni asupra unui membru de familie și la mijloacele de protecție la care pot apela victimele acestor infracțiuni.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

CSM Vaslui-Dinamo 33-36 (17-20): Onorabili!

CSM Vaslui a început returul sezonului regular cu o înfrângere în fața liderului și campioanei …

Tânăr din Băcești reținut de polițiști, după ce și-a bătut tatăl și concubina cu toporul!

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Negrești  au fost sesizați, prin  apel 112, cu privire la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *