vineri , 6 decembrie 2019, 19:37
Home / Local / Actualitate / Grevă spontană a angajaților de la Aquavas

Grevă spontană a angajaților de la Aquavas

Aproximativ 100 de salariați ai SC Aquavas Vaslui au pichetat sediul central al operatorului regional de apă.

Aceștia au oprit activitatea, nemulțumiți de nivelul de salarizare. Majoritatea angajaților de la Aquavas primesc salariul minim pe economie.

”Principala revendicare a sindicaliștilor este legată de majorarea salariilor. În prezent, majoritatea angajaților primesc salariul minim pe economie, iar departajarea dintre ei este între 100 și maxim 200 de lei”, a spus Costel Mititelu, unul dintre reprezentanții salariaților.

Un alt angajat a pus că la protestul spontan ar fi participat mai multe persoane, dar o parte au rămas la locul de muncă pentru a asigura continuitatea, așa cum prevede legislația în vigoare.

Conducerea societății a primit la negocieri o delegație a salariaților, iar după aproximativ o oră muncitorii s-au întors la locurile de muncă.

“Am primit o delegație a muncitorilor, care ne-a prezentat revendicările. Căutăm soluții pentru a îndeplini aceste cereri în funcție de legislația în vigoare, contractul colectiv de muncă și rezultatele economice realizate de societate. Oamenii s-au întors la lucru și rămâne să rezolvăm revendicările acestora”, a spus Gabriel Beșleagă, directorul SC Aquavas Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Focar de pestă porcină africană la Zorleni!

Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor Iasi, a confirmat prin buletin de analiza, suspiciunea …

Un magazin din Gura Bustei a fost cuprins de flăcări!

Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit astăzi cu două autospeciale de stingere cu apă și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *