luni , 16 septembrie 2019, 18:36
Home / Local / Aparatură modernă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui

Aparatură modernă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui a primit din partea Ministerului Sănătății 4,5 milioane lei pentru achiziția de echipamente medicale.

Contribuția Consiliului Județean, administratorul celei mai mari unități spitalicești din județ, este de 480 mii lei.

Cu acești bani se vor cumpăra o masă de operații în domeniul ortopedie, un aparat radiologic pentru grefe, un aparat radiologic pentru secția TBC, un aparat de colorat lamele, pentru Laboratorul de analize medicale, și un cromatograf pentru determinarea alcoolemiei, care va ajunge la Serviciul de Medicină Legală.

”Deja, procedurile de achiziție sunt în fază avansată, în perioada următoare vom semna contractele cu furnizorii și apoi să primim echipamentele. Pacienții vor putea beneficia de noile dotări începând din luna septembrie, ori, în cazul echipamentelor pentru care este necesară obținerea de autorizații speciale, la începutul lunii octombrie. Avem deja personalul medical necesar operării acestor aparate și echipamente, vor mai veni și alți medici tineri, pentru că noi continuăm eforturile pentru a atrage personal medical calificat și bine pregătit”, a declarat Ana Smaranda Rinder, managerul SJU Vaslui.


Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Reținut pentru tâlhărie

Poliţiştii vasluieni au reţinut un bărbat  din comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui, bănuit de …

Fără alocații, din cauza absențelor nemotivate

Peste 400 de familii din județ au rămas fără alocația de susținere, din cauza copiilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *