duminică , 25 octombrie 2020, 07:04
Home / Local / Actualitate / Eclipsa parțială de Lună

Eclipsa parțială de Lună

Noaptea de 16 spre 17 iulie va avea loc o eclipsã partialã de Lunã. Luna va intra destul de mult în conul de umbrã al Pãmântului.

Cu prilejul acestui fenomen astronomic, echipa de la Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, va organiza mai multe activitãti cu scopul popularizãrii si promovãrii astronomiei în rândul publicului.

Eclipsele de Lunã se produc atunci când Pãmântul este pozitionat între Soare si Lunã, umbra planetei noastre ajungând pe suprafata Lunii. Eclipsele de Lunã au loc numai atunci când Luna este în faza de Lunã Plinã, si când aceasta este în apropiere de unul de nodurile sale.

Eclipsa din noaptea de 16 spre 17 iulie, va fi ultima eclipsã importantã vizibilã din România în urmãtorii 6 ani. Tocmai pe 7 septembrie 2025, va fi vizibilã din tara noastrã o eclipsã totalã de Lunã. Pânã la data respectivã vor mai fi vizibile încã trei eclipse partiale, dar cu o magnitudine mai micã decât cea din 16/17 iulie.


Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Acţiuni de prevenire în şcolile din judeţ

Prevenirea conduitelor deviante în rândul tinerilor  cât şi prevenirea victimizării acestora, formarea unei generaţii  care să respingă …

Orașul Negrești intră de mâine în scenariul roșu! Rata infectaților a ajuns la peste 3 la mia de locuitori!

Orașul Negrești este de sâmbătă, 24 octombrie, în scenariul roşu, după ce rata de infectare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *