marți , 27 octombrie 2020, 01:45
Home / Local / Actualitate / Regizorul Cristian Mungiu a fost oaspetele vasluienilor

Regizorul Cristian Mungiu a fost oaspetele vasluienilor

Pentru câteva ore, regizorul Cristian Mungiu a fost oaspetele vasluienilor, participând la Caravana ”Les Films de Cannes”.

Acesta a răspuns întrebărilor venite din public și le-a cerut vasluienilor să se implice și mai mult în actul cultural, solicitând autorităților să organizeze cât mai multe evenimente de acest gen.

”Aveți aici, în Vaslui, două foste cinematografe care, din rațiuni procedurale, nu au putut fi încă reatașate orașului. Eu cred că dacă dumneavoastră veți arăta că este nevoie, domnul primar, când vor fi câștigate, va putea să le transforme în centre de petrecere a timpului liber, de vizionare de piese de teatru, de filme, de lucruri care vă fac plăcere, dar e important să vă exprimați această dorință, să veniți întotdeauna când se organizează astfel de evenimente, eventual să-i bateți la ușă și să-i spuneți ce nevoie aveți la nivel de cultură, pentru că mie mi se pare că există deschidere în această parte a țării”, a spus Cristian Mungiu.

La rândul său, primarul Vasile Pavăl a vorbit despre proiectul comun cu regizorul Mungiu, de promovare a filmului românesc, demarat în urmă cu două luni: ”Scopul lui este de a aduce spectatorii către cinema, de a aduce spectatorii în sală și, dacă realizăm acest lucru pas cu pas, va fi un lucru minunat pentru toți. De la o seară la alta, spectatorii sunt mai mulți. Asta înseamnă că a prins această manifestare și vom continua. Ne vom îndrepta spre școli, către educație, pentru a redescoperi ceea ce filmul a reprezentat cândva pentru noi toți”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Criză de sânge la nivel de județ!

Județul Vaslui se confruntă cu o criză de sânge, Centrul Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS) …

Atenție bârlădeni! Tot orașul rămâne, din nou, fără apă potabilă!

Primăria municipiului Bârlad anunță, prin intermediul paginii oficiale de facebook, că întreg orașul va rămâne …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *