vineri , 30 octombrie 2020, 08:58
Home / Anunţuri / Centrele de recuperare pentru copiii cu dizabilități, sprijin pentru o viață independetă

Centrele de recuperare pentru copiii cu dizabilități, sprijin pentru o viață independetă

Prin componentele sale funcționale, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, adresează problematica handicapului în rândul copiilor, prin asigurarea unui cumul de servicii de recuperare și reabilitare. Grupul ţintă este format din copii încadraţi intr-o categorie de persoană cu handicap, care prezintă urmatoarele diagnostice:  tetrapareză spastică, encefalopatie cronică infantilă, retard mintal, sindrom Down, autism, handicap asociat, malformaţii congenitale de tip cardiologic, deficienţe locomotorii.

Beneficiarii se pot adresa în mod direct Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Vaslui sau prin referire din partea serviciului public specializat pentru protecţia copilului.

Înscrierea copiilor în programul de recuperare se face în urma evaluării complexe a nevoilor sale specifice de către personalul Serviciului de Evaluare Complexă din cadrul serviciului public specializat, în baza hotărârii Comisiei pentru Protecţia Copilului care au drept anexe, certificatul de încadrare într-un grad de handicap, certificatul de orientare şcolară şi planul de recuperare pentru copilul cu dizabilăţi, evaluării iniţiale de către echipa pluridisciplinară a Complexului prin care se stabilesc nevoile specifice fiecărui beneficiar

În urma evaluării efectuate de specialist,  se întocmeşte planul personalizat de intervenţie şi planul de intervenţie specific pe tipuri de terapii (hidroterapie, masaj, kinetoterapie, ludoterapie, ergoterapie, logopedie, activităţi de socializare şi dezvoltarea a autonomiei personale, activităţi recreative, consiliere psihologică pentru copii şi părinţi/asistenţi maternali). De asemenea, în elaborarea programului personalizat de intervenţie sunt implicaţi şi părinţii/asistenţii maternali, care au şi rol de coterapeuţi. 

Orarul acestor terapii se stabileşte împreună cu părinţii, ţinând cont de posibilităţile de recuperare ale copilului, vârsta optimă de intervenţie, domiciliu şi activitatea şcolară sau preşcolară pentru cei integraţi în învăţământul special şi de masă.

Pentru mai multe informații privind accesarea serviciilor de recuperare pentru copii, adresați-vă personal la sediul DGASPC Vaslui, situat în Șoseaua Națională Vaslui-Iași nr. 1, ori apelați numărul de telefon 0235/315138.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Anunț – SCDP Vaslui face angajări

ANUNŢ – Primăria Vaslui

Începând cu data de 02.07.2020, supunem spre dezbatere publică proiectul de hotărâre privind adoptarea unor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *