miercuri , 21 octombrie 2020, 15:20
Home / Local / Actualitate / Muzeul din Vaslui, prezent la Museum Fest Buzău

Muzeul din Vaslui, prezent la Museum Fest Buzău

În aceste zile, Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui participă cu expoziția ”Lutul Plămădit” la Museum Fest, ediția a doua, eveniment național organizat de Muzeul Județean Buzău.

Promovarea și valorificarea expozițională a patrimoniului muzeului vasluian care ilustrează etapele de evoluție a ceramicii din arealul județului Vaslui are ca scop cunoașterea de către publicul vizitator din țară a bogăției și diversității obiectelor din lut pe care le deține Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

De altfel, în arealul etnografic al actualului județ Vaslui se poate observa o tradiție îndelungată și permanentă a meșteșugului ceramicii – care poate fi pus în legătură cu momentele importante ale vieții omului: nașterea, căsătoria și moartea.

”Faptul că muzeul vasluian participă și la cea de a II-a ediție a acestei manifestări cu caracter național Museum Fest este cu atât mai onorant, cu cât la această activitate participă majoritatea muzeelor din țară. De-a lungul evoluției societății umane, simbolismul lutului – ca materie plămădită armonios – a fost corelat cu dezvoltarea culturii materiale și spirituale. Ceramica, prin plasticitatea formei și ornamentele sale reprezentative, a însoțit omul în tradițiile și rânduielile vieții sale de zi cu zi”, a precizat Ramona Mocanu, directorul instituției muzeale vasluiene.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un hușean a intrat cu mașina într-o conductă de gaze

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Un tânăr a decedat într-un accident rutier produs la Văleni!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale echipate cu module pentru descarcerare, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *