miercuri , 21 octombrie 2020, 11:55
Home / Local / Actualitate / Ziua de 9 Mai, celebrată printr-un ceremonial la Monumentul Independenței

Ziua de 9 Mai, celebrată printr-un ceremonial la Monumentul Independenței

Prefectul Judeţului Vaslui, Eduard-Andrei POPICA, și subprefectul Mircea GOLOGAN au participat astăzi la o ceremonie militar-religioasă, ce a avut loc la Monumentul Independenței din municipiul Vaslui.

9 Mai are o triplă semnificație pentru români: Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Uniunii Europene.

”Cel mai important reper al acestei zile rămâne Declarația de Independență a României, rostită în Parlament, acum 142 de ani, de către ministrul de externe, Mihail Kogălniceanu. Astfel, 9 mai 1877, alături de 1 decembrie 1918, reprezintă clipele de aur ale istoriei poporului român. Astăzi, ne bucurăm împreună că putem să celebrăm și Ziua Europei. Ne mândrim că țara noastră face parte din marea familie europeană și avem convingerea că aceasta este calea de urmat pentru a ne atinge obiectivele de dezvoltare. De aceea, vă îndemn, dragi vasluieni, să ne iubim țara și istoria! Să prețuim valorile naționale și să le transmitem neatinse generațiilor viitoare. La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!”, a declarat prefectul Eduard-Andrei POPICA.

Ceremonialul a cuprins acordarea onorului militar, salutul Drapelului de Luptă, intonarea Imnului Naţional al României și al Uniunii Europene, oficierea serviciului religios, alocuţiuni, depunerea unei coroane la Monumentul Independenței și defilarea gărzii de onoare.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un hușean a intrat cu mașina într-o conductă de gaze

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Un tânăr a decedat într-un accident rutier produs la Văleni!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale echipate cu module pentru descarcerare, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *