duminică , 25 octombrie 2020, 07:07
Home / Local / Actualitate / Eminescu, în 200 de ediții, prezentat la Biblioteca Vaslui

Eminescu, în 200 de ediții, prezentat la Biblioteca Vaslui

Vineri, 10 mai 2019, începând cu ora 14.00, iubitorii poetului național sunt invitați la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui pentru a participa la lansarea „Edițiilor – Mihai Eminescu – 170 de ani de la naștere – 1850-2020”, apărute la Editura TipoMoldova Iași.

Acesta este un proiect coordonat de Nicolae Georgescu, Aurel Ștefanachi și Doina Rizea care și-au propus să omagieze prezența scriitorului în spiritualitatea românească prin publicarea a 200 de ediții din opera sa.

„Din acest Corpus de ediții se vor vedea modulațiile textului din ediție în ediție, schimbarea punctuației, a unor termeni, comentariile diferite însemnând diversitate de interpretări – și se vor desprinde învățămintele necesare, dintre care unul va fi important: fiecare epocă a dorit un Eminescu al ei, reprezentativ pentru aspirațiile, viziunile, sentimentele ei”, menționează Aurel Ștefanachi, directorul TipoMoldova, în oferta editorială.

La eveniment vor lua cuvântul personalități de marcă precum: prof. dr. Nicolae Georgescu, prof. dr. Theodor Codreanu și prof. dr. Viorel Coman.

„Nu cred să existe suflare de vasluian care să nu fi auzit de marele nostru Mihai Eminescu. Nu cred să existe prieteni ai bibliotecii noastre care să nu vibreze la poeziile poetului național. Avem bucuria de a vă invita la un eveniment aparte nu doar prin prisma subiectului propus, cât și datorită calității culturale a invitaților”, a declarat Voicu Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județe Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Acţiuni de prevenire în şcolile din judeţ

Prevenirea conduitelor deviante în rândul tinerilor  cât şi prevenirea victimizării acestora, formarea unei generaţii  care să respingă …

Orașul Negrești intră de mâine în scenariul roșu! Rata infectaților a ajuns la peste 3 la mia de locuitori!

Orașul Negrești este de sâmbătă, 24 octombrie, în scenariul roşu, după ce rata de infectare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *