vineri , 23 octombrie 2020, 12:44
Home / Local / Actualitate / Cursuri de calificare gratuite pentru șomerii

Cursuri de calificare gratuite pentru șomerii

În luna mai Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui organizează  4 programe de formare profesională.

Astfel, la Vaslui va fi organizat un curs de formare profesională pentru infirmieră, unde sunt așteptați să participe 20 şomeri.

La Bârlad se va desfășura un curs de formare profesională pentru infirmieră pentru 20 şomeri.

La Huși sunt organizate două cursuri de formare profesională pentru îngrijitor bătrâni la domiciliu pentru 14 şomeri şi lucrător în comerţ pentru 14 şomeri.

Cursurile de calificare/recalificare organizate de AJOFM Vaslui sunt gratuite pentru şomerii înregistraţi în evidenţele instituţiei. Astfel, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoştinţelor teoretice şi practice specifice unei noi meserii care să mărească şansele ocupării unui loc de muncă.

”Cursurile sunt gratuite şi pentru şomerii neindemnizaţi aflaţi în evindenţa agenţiei ca persoane în căutarea unui loc de muncă. Persoanele care doresc să urmeze un curs de formare profesională se pot înscrie pe baza unui dosar cu următoarele documente: copie după cartea de identitate, copie după certificatele de studii, adeverinţă medicală din care să reiasă că solicitantul este apt de muncă sau are eventuale restricții medicale”, a declarat Laura Toporăscu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor sunt îngrijoraţi de creşterea cazurilor de infectare şi fac apel la respectarea măsurilor

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor au transmis, într-un comunicat de presă că au luat act ”cu îngrijorare” de …

Dumitru Buzatu a preluat noul mandat în fruntea CJ! Astăzi a depus jurământul!

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a depus, astăzi, jurământul de credinţă pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *