luni , 19 octombrie 2020, 23:29
Home / Local / Învăţămant / Campania Națională “Informare acasă! Siguranță în lume!”

Campania Națională “Informare acasă! Siguranță în lume!”
A fost lansată Campania Națională “Informare acasă! Siguranță în lume!” la nivel de județ,inițiată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP).

          Elevi și profesori din județ au fost prezenți în Amfiteatrul Liceului ”Mihail Kogălniceanu”, unde au primit informări prealabile înainte de a lua decizia de a pleca în afara granițelor țării, precum și au fost prezentate o serie de inițiative pentru stimularea procesului de reîntoarcere și reinserție socio-profesională pentru cei care hotărăsc să revină acasă.

         La eveniment au participat secretarului de stat al MRP Victor Alexeev,  președintele CJ, Dumitru Buzatu, și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, Primăriei Vaslui, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și ai Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane.

        Campania are ca obiectiv creșterea gradului de informare a românilor cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studiu sau alte oportunități în afara granițelor României.

        Prin această inițiativă, MRP urmărește ca tot mai mulți români să își cunoască drepturile și responsabilitățile pe care le au ca cetățeni europeni și să știe, totodată, cum să acționeze când drepturile le sunt încălcate atunci când se află peste hotare ca turiști, la studii sau în calitate de angajați.

        Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” se va derula în toate cele 41 de județe ale țării și Municipiul București, în două etape.  Grupul țintă al inițiativei îl reprezintă, în prima etapă elevii, studenții, profesorii și directorii de școli și în a doua etapă, persoanele adulte interesate de acțiuni lucrative pe teritoriul altor state.                                                                                       

A fost lansată Campania Națională “Informare acasă! Siguranță în lume!” la nivel de județ, inițiată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP).

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un moldovean intenționa să ajungă în Germania, utilizând un permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa …

Un moldovean a încercat să treacă granița cu permisul suspendat!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *