luni , 19 octombrie 2020, 17:23
Home / Local / Actualitate / Elevii au primit sfaturi pentru prevenirea delicvenței juvenile de la polițiști

Elevii au primit sfaturi pentru prevenirea delicvenței juvenile de la polițiști

Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor constituie o prioritate, atât a Poliţiei Române, cât şi a Inspectoratului de Poliţie  Judeţean Vaslui.

Acţiunile poliţiştilor vizează protejarea minorilor, prin asigurarea unui mediu de dezvoltare ferit de pericole, precum şi dorinţa  de a-i îndrepta spre drumuri care să-i transforme în adulţi responsabili, pe care societatea se poate baza.

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu Polițiști din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală 1şi 2 Vaslui (Posturile de Poliţie Muntenii de Sus şi Bogdana), au organizat și desfășurat în perioada 8-15 aprilie activităţi preventive în cadrul Campaniei Naţionale de prevenire a criminalității în mediul rural ”Împreună pentru o comunitate mai sigură”.

La activităţi au participat aproximativ 150 de elevi, din clasele primare şi gimnaziale de la şcolile din localităţile Muntenii de Sus şi Bogdana, alături de cadrele didactice. Aceştia au fost informaţi cu privire la pericolele pe care le pot întâlni (acasă, la şcoală, pe drumurile publice, în mediul on-line, etc) şi cum pot adopta comportamente menite să reducă riscul lor de victimizare.

De asemenea, poliţiştii au vizat formarea conduitei preventive a elevilor în calitate de participanți la traficul rutier, ca pietoni, pasageri in autovehicule sau biciclişti. Au fost purtate discuţii privind evoluţia, cauzalitatea şi consecinţele grave ale accidentelor rutiere produse pe raza judeţului Vaslui, scopul fiind acela de a-i determina pe copii să conştientizeze pericolul la care se expun în cazul nerespectării regulilor de circulaţie.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un moldovean a încercat să treacă granița cu permisul suspendat!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa …

Moldovean inventiv: Tigări ascunse în căptușeala unei valize, găsite polițiștii de frontieră în compartimentul tahografului și pe cutia de viteză a unui camion

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *