joi , 29 octombrie 2020, 18:43
Home / Local / Învăţămant / O nouă ediție a Concursului de traduceri ”Corneliu M. Popescu”

O nouă ediție a Concursului de traduceri ”Corneliu M. Popescu”

Ediția a XVI-a a Concursului National de Traduceri „Corneliu M. Popescu” se va desfășura la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” din Vaslui, pe data de 18 mai 2019.

Organizatorii Ediției 2019 sunt Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui, MEN/Inspectoratul Școlar Judeţean Vaslui şi Asociaţia Culturală Europea (organizator principal). Principalii susţinători ai manifestării: Institutul Francez din Bucureşti, Centrul Cultural Francofon Buzău şi ARPF – Asociaţia Română a Profesorilor Francofoni – filiala Vaslui.

Ediţia 2019 se va desfășura pe 18 mai 2019 şi va cuprinde proba scrisă de la Vaslui (organizată la Școala Gimnazială „C. Parfene” Vaslui, începând cu ora 10:00) şi proba online (pe platforma LMS http://lang-paltform.eu/lms, de la ora 12:00).

Fiecare elev poate participa la ambele probe, dar se recomandă o selecţie internă în fiecare şcoală pentru promovarea la proba scrisă (nu mai mult de 3 elevi/profesor/nivel de studiu).

Proba scrisă de la Vaslui a Concursului Naţional de Traduceri „Corneliu M. Popescu” se va desfăşura pe cinci secţiuni: limba franceză, limba engleză, limba spaniolă, limba rusă şi limba italiană.

Proba online se va desfășura sâmbătă, 18 mai 2019, între orele 12:00 – 13:30, în spațiile special dedicate Concursului Național de Traduceri „Corneliu M. Popescu” din Sistemul de Management al Învățării – LMS –produs intelectual al parteneriatului strategic Erasmus+ KA2 “Comics in Teaching Languages/La BD en classe de langues” http://lang-paltform.eu/lms. Am creat un spaţiu pentru limba franceză şi unul pentru limba engleză, în care se vor desfăşura probele online.

La ediția 2019, proba online are un caracter experimental și este organizată în două secțiuni distincte: limba franceză şi limba engleză , pe categoriile – juniori 1 – clasele a V-a şi a VI-a;  juniori 2 – clasele a VII-a şi a VIII-a; juniori 3 – clasele a IX-a şi a X-a; seniori – clasele a XI-a şi a XII-a.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Autoturism și certificat de înmatriculare declarate furate din Franța, descoperite la Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de …

Vitezomanii, amendați de polițiștii vasluieni!

Polițiștii vasluieni au intensificat acțiunile de control în trafic. În cadrul activităților au fost verificate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *