vineri , 30 octombrie 2020, 08:38
Home / Local / Actualitate / Persoane angajate prin intermediul AJOFM Vaslui

Persoane angajate prin intermediul AJOFM Vaslui

În primele două luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Vaslui au fost încadrate în muncă 747 persoane, dintre care 292 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 372 au peste 45 de ani, 146 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 99 au între 25 și 35 de ani, iar 130 sunt tineri sub 25 de ani (54 tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 349 provin din mediul urban, iar 398  persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii profesionale (275), urmate de cele cu studii gimnaziale (257). Numărul celor cu studii primare este de 10, numărul celor cu studii liceale si postliceale este de 174  iar cei cu studii universitare sunt în număr de 31.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, puteți accesa www.vaslui.anofm.ro.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Autoturism și certificat de înmatriculare declarate furate din Franța, descoperite la Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de …

Vitezomanii, amendați de polițiștii vasluieni!

Polițiștii vasluieni au intensificat acțiunile de control în trafic. În cadrul activităților au fost verificate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *