joi , 22 octombrie 2020, 07:56
Home / Local / Actualitate / Primarii, invitați să construiască centre pentru soţii violenţi

Primarii, invitați să construiască centre pentru soţii violenţi

Primăriile vasluiene ar trebui să construiască centre pentru soţii care sunt violenţi cu ceilalţi membri ai familiei.

Asta din cauza numărului mare de cazuri de violență domestică. Instanțele vasluiene emit tot mai multe ordine de restricţie, iar soții violenți nu mai pot să locuiască lângă cei pe care i-au agresat.

Polițiștii de la Ordine Publică s-au adresat în acest sens primarilor vasluieni, amintindu-le că au obligația de a înființa asemenea centre.

”Dacă pentru victime şi pentru minori s-au găsit soluţii şi sunt centre deja, trebuie să găsim o soluție, şi asta într-un termen cât mai scurt, astfel încât echipele /…/ să aibă unde să ducă aceşti agresori. Ştiu că sunt probleme financiare, nu cred că există posibilitatea înfiinţării în fiecare comună. Realizator: În judeţul Vaslui, existenţa unor asemenea centre, spun polițiștii, se impune dat fiind faptul că violența domestică continuă să fie o problemă acută. Până acum, peste 1.000 de vasluienii au primit de la instanță ordine de protecție împotriva soților agresori, câteva zeci de asemenea restricții fiind emise chiar de la începutul acestui an. Femeile și copiii sunt principalele victime ale violenței domestice”, a precizat inspectorul de poliție Cristian Ciupercă, din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Vaslui.
Legea privind prevenirea și combaterea violenței domestice prevede înființarea acestor centre pentru agresori, iar Poliţia şi Consiliul Judeţean le-au cerut oficial primarilor să facă astfel de centre sociale.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un tânăr din Vaslui, în stare critică, după ce a căzut de la etaj

Ambulanța SMURD tip C1 (TIM), încadrată cu medic și un echipaj specializat din cadrul Detașamentului …

Un hușean a intrat cu mașina într-o conductă de gaze

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *