sâmbătă , 23 martie 2019, 04:55
Home / Local / Actualitate / Peste 80 de grefieri din Vaslui sunt in grevă japoneză

Peste 80 de grefieri din Vaslui sunt in grevă japoneză

Peste 80 de grefieri de la instanţele vasluiene sunt în grevă japoneză, începând de astăzi, solicitând, printre altele, modificarea statutului profesional şi recunoaşterea studiilor superioare.

Angajaţii poartă o banderolă albă pe braţul drept, iar protestul lor nu afectează activitatea instanţei sau programul de lucru cu justiţiabilii.

Sunt în grevă japoneză 85 grefieri, din care 30 la Judecătoria Vaslui, 33 la Judecătoria Bârlad, 7 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, 12 la Judecătoria Huși și 3 de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși.

Principala revendicare a grefierilor este legată de identitatea profesională, de modificarea a statutului, considerat depăşit faţă de situaţia actuală de la instanţe, ca număr de personal, tehnică, obligaţii etc.

Modificarea statutului ar rezolva multe din problemele acestora, cu orele suplimentare, cu normarea muncii, cu activitatea pe care o desfăşoară.

Grefierii vasluieni sunt nemulţumiţi şi de faptul că nu le sunt recunoscute studiile superioare, drept câştigat în urma unui concurs solicitat chiar de angajatori.
Din 18 martie, aceştia intenționează să înceteze activitatea în afara orelor de program.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Rezultate modeste la simulare

Simularea examenului de Evaluare Naţională i-a pus la grea încercare pe elevii clasei a opta …

Gazdă a Olimpiadei “Universul cunoaşterii prin lectură”

Școala Gimnazială Deleni a găzduit și organizat etapa județeană a Olimpiadei ”Universul cunoaşterii prin lectură”. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *