sâmbătă , 24 octombrie 2020, 02:39
Home / Local / Actualitate / Registrul spațiilor verzi, în dezbatere publică

Registrul spațiilor verzi, în dezbatere publică

Primăria Vaslui așteaptă până pe 17 martie propuneri de la cetățeni cu privire la Registrul local al spațiilor verzi.

Documentația va fi supusă aprobării în Consiliul Local Vaslui. Acest registru reprezintă o inventariere, pe categorii, a celor aproape 300 de hectare de teren din intravilanului orașului, din care 81 hectare reprezintă efectiv spații verzi.

“Evidența spațiilor verzi are drept scop organizarea rațională a acestora, regenerarea și protecția lor eficiente, cu exercitarea controlului sistematic al schimbărilor calitative și cantitative și asigurarea intreprinderilor, instituțiilor, organizațiilor și cetățenilor cu informații despre spațiile verzi. Practic, pe lângă evidența spațiilor verzi, Registrul local va determina o bună gestionare a potențialului acestora din Municipiul Vaslui, cu implicații asupra siguranței și calității vieții, asigurând crearea unui sistem de monitorizare a spațiilor verzi și a terenurilor degradate ce pot fi recuperate ca spații verzi, în vederea asigurării calității factorilor de mediu și a stării de sănătate a populației”, se arată în documentul întocmit de municipalitate.
Spațiile verzi din intravilanul Municipiului Vaslui se compun din mai multe tipuri de terenuri, între care spații verzi publice cu acces nelimitat: parcuri, grădini, fâșii plantate, zone de condominiu (terenurile din jurul blocurilor), spații verzi publice de folosință specializată, reprezentate de zonele ambientale și de agrement și de spațiile verzi aferente dotărilor publice, din jurul creșelor, grădinițelor, instituțiilor, edificiilor de cult sau cimitire. Acestora li se adaugă spații verzi pentru agrement, formate din baze de agrement și baze sportive, spațiile verzi pentru protecția lacurilor și a cursurilor de apă, culoarele de protecție față de infrastructura tehnică, pădurile de agrement, pepinierele și serele.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Primarul de Gârceni a depus jurământul: Sorin Scutelnicu a început de astăzi cel de-al doilea mandat în fruntea comunității!

Astăzi, Sorin Scutelnicu a preluat cel de-al doilea mandat de primar al comunei Gârceni. La …

CSM Vaslui a obținut o victorie importantă în fața CSM Bacău, scor 29-27

CSM Vaslui a obținut cel de-al doilea succes stagional în Liga Zimbrilor, trecând de CSM …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *