sâmbătă , 23 martie 2019, 05:00
Home / Sport / A murit Ioan Anton, fostul mare portar al lui Inter Vaslui

A murit Ioan Anton, fostul mare portar al lui Inter Vaslui

Fostul portar al lui Inter Vaslui și Farul Constanța, Ioan Anton (56 de ani), a murit, după ce a dus o luptă cruntă cu cancerul.

Acum doi ani, acesta a aflat în urma unui control că are cancer laringian.

“Ce să fac, domnule, ce să mai spun, ce să mai zic? Sunt supărat! Fac zeci de drumuri între Vaslui și Iași, sunt vai de capul meu! Am două luni de când mi-au descoperit cancerul. Am stat internat la Institutul Regional de Oncologie de la Iași. Am început aici tratamentul, fac chimioterapie și radiochimioterapie. M-am săturat de spitale, de pastile și medicamente, dar ce să fac? O iau de la capăt și sper să mai câștig o bătălie”, spunea Anton în urmă cu mai bine de un an.

Deși au sărit în ajutorul lui suporterii celor de la Farul, marele portar a pierdut lupta cu boala.

Ioan Anton s-a retras din activitate în anul 1992, la 30 de ani, din cauza unui accident de circulație, în urma căruia a fost diagnosticat cu fractură de femur și traumatism cranian.

A apărat poarta lui Inter Vaslui în Divizia B, în sezonul 1987-1988, după care s-a transferat la Farul Constanța, în Divizia A, unde a jucat până în anul 1992.
După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, Anton a fost antrenor cu portarii la FC Vaslui, în ligile inferioare, iar anul trecut a fost antrenor cu portarii la clubul de fotbal juvenil, Comstar Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Vlăduț Dudău a fost convocat la naționala României U19

Vlăduț Dudău, de la CSM Vaslui, are parte de o lună încărcată la lotul României …

Dublu campion național la MMA

Vasluianul Corneliu Lascăr Rotaru a devenit dublu campion național la MMA. Sportivul de la Scorpions …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *