joi , 22 octombrie 2020, 03:31
Home / Local / Actualitate / Tânăr din Vaslui, trimis în arest pentru furturi din locuințe

Tânăr din Vaslui, trimis în arest pentru furturi din locuințe

Un vasluian în vârstă de 25 de ani, a fost trimis de către judecătorii băcăuani în arest preventiv pentru mai multe furturi comise pe raza județului Bacău. Prejudiciul comis de el se ridică la peste 200.000 de lei.

În momentul reținerii lui de polițiștii din Bacău, Ionuț Zuzuleac avea asupra sa până și „uneltele” pe care le folosea la spargeri. Suspectul este acuzat de mai multe furturi din locuințe. De fiecare dată modul de operare era același: urmărea victimele, le cunoștea programul, aștepta ca proprietarii să plece, apoi intra în casa liberă.

Zuzuleac a dat cea mai grea lovitură la vila din Săucești a unei avocate din Bacău de unde a furat bani, ceasuri și telefoane în valoare de aproximativ 25.000 de euro.

Ionuț Zuzuleac este recidivist, având la activ un cazier foarte bogat, încă din perioada minoratului. Ultima dată el a fost eliberat din penitenciarul Vaslui după ce a fost condamnat la 3 ani și șase luni, tot pentru furt calificat.
În timpul detenției, spun anchetatorii, Zuzuleac nu a stat degeaba și a făcut și aici rost de bani. Mai exact a reclamat la CEDO condițiile grele din pușcărie. A câștigat procesul și Curtea Europeană a decis să i se acorde despăgubiri de 18.000 de euro. Statul român a făcut recurs, iar în urma sentinței definitive despăgubirile au scăzut la 2.600 de euro.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un tânăr din Vaslui, în stare critică, după ce a căzut de la etaj

Ambulanța SMURD tip C1 (TIM), încadrată cu medic și un echipaj specializat din cadrul Detașamentului …

Un hușean a intrat cu mașina într-o conductă de gaze

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *