duminică , 25 octombrie 2020, 06:38
Home / Local / Învăţămant / Poveștile lui Creangă au atras sute de elevi

Poveștile lui Creangă au atras sute de elevi

Şcoala “Constantin Parfene” Vaslui a fost gazda şi organizatoarea celei de-a 12-a ediţii a Concursului naţional de creaţie literară şi plastică “Ion Creangă–cel mai frumos mărţişor al românilor”.

Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă.

Numai din judeţul Vaslui au concurat 550 de preşcolari, elevi şi 100 de profesori.

Cei mai mulţi participanţi au optat pentru secţiunea de creaţie plastică. Nu au fost neglijate secţiunea de creaţie literară în limbile română şi engleză.
“Mă bucură entuziasmul copiilor, iar participarea numeroasă arată că marele scriitor, Ion Creangă, rămâne de actualitate. Mulțumim celor care ne-au sprijinit și sperăm într-o ediţie reuşită, graţie efortului depus. Copiii au fost încântaţi de posibilitatea de a-şi pune în valoare talentul, fie că a fost vorba de creaţie plastică, fie de creaţie literară”, a declarat Nastica Olaru, unul dintre organizatori.
Cele două secţiuni ale concursului, de creaţie literară şi creaţie plastică, au solicitat creativitatea şi măiestria participanţilor pe o tematică desprinsă din minunatele poveşti şi povestiri ale lui Ion Creangă.
La această etapă interjudețeană au participat peste 1000 de copii din județul Vaslui și din alte județe ale țării .
„Evaluarea lucrărilor se va face în perioada următoare, iar pe 22 martie este programată premierea, completată de un spectacol artistic”, a conchis Daniela Nane, directorul Şcolii „Constantin Parfene”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Acţiuni de prevenire în şcolile din judeţ

Prevenirea conduitelor deviante în rândul tinerilor  cât şi prevenirea victimizării acestora, formarea unei generaţii  care să respingă …

Orașul Negrești intră de mâine în scenariul roșu! Rata infectaților a ajuns la peste 3 la mia de locuitori!

Orașul Negrești este de sâmbătă, 24 octombrie, în scenariul roşu, după ce rata de infectare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *