joi , 22 octombrie 2020, 08:09
Home / Local / Învăţămant / Peneș Curcanul, subiect de concurs pentru elevi

Peneș Curcanul, subiect de concurs pentru elevi

Muzeul Judeţean ”Ștefan cel Mare”Vaslui, alături de Consiliul Județean Vaslui, organizează concursul cu tema ”Peneș Curcanul-renumit erou vasluian al Războiului de Întregire Națională”.

Concursul se va desfășura marți, 5 martie 2019, ora 12, în Sala Multimedia a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

”Scopul principal al acestei activități este de a crește interesul elevilor pentru istoria modernă și contemporană a României și, în special, pentru istoria Vasluiului. De asemenea, se dorește o mai mare apropiere a elevilor față de muzeu și față de personalitățile acestui județ, care au avut contribuții majore în realizarea Marii Uniri de la 1918 și în menținerea României ca stat unitar și independent”, a spus Ramona Mocanu, directorul Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare”.

Concursul se va desfășura cu participarea unor echipaje de elevi de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, ambele din Vaslui, precum și a unui echipaj de la Școala Gimnazială „Adrian Porumboiu” din Muntenii de Jos.
Organizatorii acestui eveniment sunt prof. dr. Ramona-Maria Mocanu, directorul Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui și muzeograf Anca Iuliana Iordachi.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un tânăr din Vaslui, în stare critică, după ce a căzut de la etaj

Ambulanța SMURD tip C1 (TIM), încadrată cu medic și un echipaj specializat din cadrul Detașamentului …

Un hușean a intrat cu mașina într-o conductă de gaze

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *