joi , 22 octombrie 2020, 03:13
Home / Local / Actualitate / Portret de salvator: Când bolnavul îți mulțumește că l-ai salvat de la moarte cu un zâmbet minunat de copil

Portret de salvator: Când bolnavul îți mulțumește că l-ai salvat de la moarte cu un zâmbet minunat de copil

Sunt oameni care nu precupețesc niciun efort pentru salvarea vieții semenilor. Sunt oameni care ridică faptele de compasiune la rang de meserie de onoare, sunt oameni care, dacă ar avea un nou început, ar alege, fără nicio ezitare, să fie ceea ce sunt acum: Salvatori.

Fie că sunt medici, asistenți, la serviciile de ambulanță, la unitățile de primire a urgențelor din spitale, operatori 112, în directă legătură cu oamenii care au nevoie de ajutor, paramedici în SMURD-ISU, salvatori montani, conductori de câini salvatori din avalanșă ori de sub dărâmături sau voluntari, cu toții au un singur crez: să salveze vieți.

Astăzi, facem cunoștință cu medicul Daniel Ungureanu, de la Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui. Are 41 de ani și profesează din anul 2001. Specialitatea sa este medicina de familie, dar are atestat și în medicină de urgență. Lucrează la Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui din 2009, iar un an mai târziu a preluat și funcția de purtător de cuvânt.

Întrebat de ce a ales această meserie și, dacă ar fi să aleagă din nou, ce ar alege, dr. Daniel Ungureanu a susținut că -din punctul său de vedere – “să fii medic e mai mult decât o meserie, trebuie să ai har”.
“Am ales această profesie pentru că mi-am dorit mereu  să ajut oamenii dar și pentru că am dorit să lucrez într-un mediu care provoacă în mod constant. Iubesc oamenii și viața și tocmai de aceea, dacă ar fi să aleg din nou, aș urma aceeași cale”, a declarat dr. Daniel Ungureanu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un tânăr din Vaslui, în stare critică, după ce a căzut de la etaj

Ambulanța SMURD tip C1 (TIM), încadrată cu medic și un echipaj specializat din cadrul Detașamentului …

Un hușean a intrat cu mașina într-o conductă de gaze

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *