sâmbătă , 24 octombrie 2020, 02:58
Home / Local / Actualitate / Persoane angajate prin intermediul AJOFM Vaslui

Persoane angajate prin intermediul AJOFM Vaslui

În prima lună a anului 2019, ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, prin intermediul AJOFM Vaslui au fost încadrate în muncă 357 persoane, dintre care 177 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 171 au peste 45 de ani, 73 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 37 au între 25 și 35 de ani, iar 76 sunt tineri sub 25 de ani (30 tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 151 provin din mediul urban, iar 206  persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii profesionale (140), urmate de cele cu studii gimnaziale (120). Numărul celor cu studii primare este de 3, numărul celor cu studii liceale si postliceale este de 80  iar cei cu studii universitare sunt în număr de 14.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, puteți accesa www.vaslui.anofm.ro.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Primarul de Gârceni a depus jurământul: Sorin Scutelnicu a început de astăzi cel de-al doilea mandat în fruntea comunității!

Astăzi, Sorin Scutelnicu a preluat cel de-al doilea mandat de primar al comunei Gârceni. La …

CSM Vaslui a obținut o victorie importantă în fața CSM Bacău, scor 29-27

CSM Vaslui a obținut cel de-al doilea succes stagional în Liga Zimbrilor, trecând de CSM …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *