sâmbătă , 24 octombrie 2020, 13:32
Home / Local / Cursuri de calificare pentru șomerii din Vaslui

Cursuri de calificare pentru șomerii din Vaslui

În luna martie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui organizează  3 programe de formare profesională.

La Vaslui vor fi organizate 2 cursuri de formare profesională pentru agent de securitate (o grupă pentru 14 șomeri) și lucrători în structuri pentru construcții (14 șomeri).
La Bârlad va fi organizat un curs de formare profesională pentru bucătar (14 locuri).

Cursurile de calificare/recalificare organizate de AJOFM Vaslui sunt gratuite pentru șomerii înregistrați în evidențele instituției.

Astfel, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoștinţelor teoretice și practice specifice unei noi meserii care să mărească șansele ocupării unui loc de muncă.

Înscrierea la cursuri se face la birourile de informare și consiliere din agențiile locale Vaslui, Bârlad și Huși.

Cursurile sunt gratuite și pentru șomerii neindemnizați aflați în evindența agenţiei ca persoane în căutarea unui loc de muncă.

Persoanele care doresc să urmeze un curs de formare profesională se pot înscrie pe baza unui dosar cu următoarele documente: copie după cartea de identitate, copie după certificatele de studii, adeverință medicală din care să reiasă că solicitantul este apt de muncă sau are eventuale restricții medicale.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Primarul de Gârceni a depus jurământul: Sorin Scutelnicu a început de astăzi cel de-al doilea mandat în fruntea comunității!

Astăzi, Sorin Scutelnicu a preluat cel de-al doilea mandat de primar al comunei Gârceni. La …

CSM Vaslui a obținut o victorie importantă în fața CSM Bacău, scor 29-27

CSM Vaslui a obținut cel de-al doilea succes stagional în Liga Zimbrilor, trecând de CSM …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *