joi , 22 octombrie 2020, 05:34
Home / Local / Actualitate / Ziua Siguranței pe Internet

Ziua Siguranței pe Internet

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au marcat  Ziua Siguranței pe Internet, prin desfăşurarea unor activități preventive, la care au participat atât elevi, cât și părinţi.

În perioada 12-15.02.2019, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui (Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Poliția Orașului Murgeni, Secția de Poliție Rurală nr. 3 Bârlad), împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean  de Jandarmi Vaslui și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui, au desfășurat activități preventive în mai multe instituții de învățământ de pe raza județului Vaslui.

Polițiștii s-au aflat aflat în mijlocul elevilor din cadrul Colegiului Tehnic „Marcel Guguianu” Zorleni, Școlii Gimnaziale ,,Vasile Pîrvan” Bârlad și Liceului Tehnologic ,,Ghenuță Coman” Murgeni.

Activitățile au avut ca teme: prevenirea delincvenței juvenile, promovarea siguranței online, prevenirea traficului de persoane, prevenirea consumului de droguri. S-a urmărit informarea elevilor asupra riscurilor la care se expun, atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în mediul on-line, precum şi educarea acestora, pentru adoptarea unui comportament antivictimal.

În cadrul activităților au fost difuzate spoturi audio- vizuale și distribuite pliante cu mesaje informativ-educative, potrivit vârstei şi nivelului acestora de înţelegere.
La activățile desfăşurate au participat aproximativ 25 cadre didactice şi 220 de elevi.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un tânăr din Vaslui, în stare critică, după ce a căzut de la etaj

Ambulanța SMURD tip C1 (TIM), încadrată cu medic și un echipaj specializat din cadrul Detașamentului …

Un hușean a intrat cu mașina într-o conductă de gaze

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *